Dol op zwemmen, maar niet op kou? Dan is het geen overbodige luxe om jouw zwembad te verwarmen. Zeker in ons kleine kikkerlandje biedt zwembadverwarming een grote meerwaarde. Daarom kunnen alle zwembadmodellen van Compass Pools uitgebreid worden met zwembadverwarming!
En nu horen we je al denken: dat kost toch bakkenvol geld aan energie? Geen zorgen! De zwembaden van Compass Pools die ingebouwd worden in een tuin zijn goed geïsoleerd met als gevolg een lagere energierekening dan bij een bouwkundig zwembad zonder de juiste isolatielaag. Daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.
Het weer in Nederland is enorm wisselvallig. Er zitten heerlijke warme zomerdagen bij, maar het grootste gedeelte van het jaar is het vrij koud buiten. Hierdoor heeft het water in jouw zwembadwater ook geen aangename temperatuur. En van een koud zwembad wordt niemand vrolijk! Met zwembadverwarming kun je het hele jaar door genieten van jouw zwembad in de tuin. Hoe fijn is dat?
En mocht het in Nederland toch opeens 28 graden worden? Dan duik je het liefst zo snel mogelijk het zwembad in. Maar echt lekker is het water dan nog niet. Het zwembadwater heeft namelijk nog niet de tijd gehad om op temperatuur te komen. Er gaan enkele dagen voorbij voordat jouw zwembad de ideale temperatuur bereikt heeft. Om direct te kunnen genieten van je zwembad is zwembadverwarming ideaal. Bovendien koelt op deze manier het water ‘s nachts niet af, waardoor het de volgende ochtend nog steeds een heerlijke temperatuur heeft.
Bij het aanschaffen van een zwembadverwarming wordt snel gedacht aan hele hoge energiekosten. Maar wat verbruikt een zwembadverwarming eigenlijk écht? Het energieverbruik is afhankelijk van verschillende zaken. De meest bepalende factor hierbij is het volume van je zwembad. Hoe groter en dieper het zwembad is, hoe meer energie er verbruikt wordt om het water te verwarmen. Overigens is het ook zo dat een prefab zwembad sneller warm is en de warmte beter vasthoudt dan een bouwkundig zwembad.
Een andere bepalende factor is de exact gewenste temperatuur. Zo streven sommige mensen naar een minimale temperatuur van 28 graden, terwijl anderen akkoord gaan met een temperatuur van enkele graden minder. Dit scheelt natuurlijk flink in het verbruik.
Tot slot is de gebruiksduur van groot belang bij het bepalen van het energieverbruik van jouw zwembadverwarming. Gebruik je jouw zwembad alleen in de zomermaanden? Dan verbruik je natuurlijk minder energie dan wanneer je het zwembad het hele jaar door wilt gebruiken.
Heb jij zwembadverwarming aangeschaft? Dan wil je natuurlijk dat het zwembadwater zo lang mogelijk warm blijft. Op die manier hoef je minder vaak gebruik te maken van de zwembadverwarming, wat weer scheelt in jouw energieverbruik. We raden je daarom aan om het zwembad altijd goed af te dekken met een zeil of een automatisch rolluik. Dit zorgt ervoor dat jouw zwembadwater gratis wordt verwarmd met solar lamellen, zodat het zwembad zo lang mogelijk op de juiste temperatuur blijft, zonder dat je constant de zwembadverwarming aan hoeft te zetten.
Compass Pools biedt drie soorten lamellen om jouw zwembad af te dekken: solar lamellen, solar polycarbonaat lamellen en solar polycarbonaat anti-alg lamellen. Iedere soort lamellen neemt weer zijn eigen unieke eigenschappen met zich mee. Wil je daar graag meer over weten? Dan leggen we je daar op deze pagina meer over uit.
Het lamellendeck biedt naast het langer warm houden van het zwembadwater ook nog andere voordelen. Het geeft namelijk vorm en kleur aan je zwembad wat de uiteindelijke uitstraling bepaalt. Het lamellendeck van Compass Pools wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en in de daarvoor bestemde roldeck-nis. De lamellen rollen langs de wieltjes die niet onder het wateroppervlak gemonteerd worden. De aandrijving van de lamellen wordt verzorgd door een hoogwaardige RVS motor die te bedienen is met een afstandsbediening.
Het gebruik van een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je zwembadwater te verwarmen. De warmtepomp is wel iets duurder in aanschaf, maar het energieverbruik is een stuk lager. Hierdoor ben je uiteindelijk voor je zwembadverwarming dus alsnog goedkoper uit. Het gebruik van een warmtepomp is de meest gebruikte manier om je zwembad te verwarmen.
Hoe een warmtepomp precies werkt? Dat verschilt per model. We leggen graag aan je uit hoe de meeste warmtepompen werken. Lucht wordt van buiten opgezogen in de warmtepomp. De compressor verhoogt deze buitenlucht. De warmte wordt vervolgens afgegeven aan het warmte-element dat in de warmtepomp aanwezig is. Dit warmte-element staat in verbinding met de filter. De filterinstallatie zorgt ervoor dat het water vanuit het zwembad door de warmtepomp stroomt. De warmte wordt vervolgens aan het water meegegeven door het warmte-element, waarna het weer naar het zwembad loopt. Hierdoor kan jij genieten van zwembadwater op een aangename temperatuur.
Compass Pools heeft in haar assortiment een Full inverter hoog-rendement titanium warmtepomp waarbij vanaf 15 graden luchttemperatuur meer dan 5x opgenomen vermogen bruikbaar wordt gemaakt om het zwembadwater te verwarmen. En dit op een milieuvriendelijke manier! Deze 10kw/u en met 32 kW/u zware verwarmingselementen laten fluisterstil rendement en milieuvriendelijkheid samen resulteren in ultiem gebruiksgemak.
Een zwembad in je tuin of binnen locatie kost energie. Echter kan het verbruik enorm variëren en heb je het uiteindelijke verbruik grotendeels zelf in de hand. Combineer jij de warmtepomp met zonnepanelen? Dan wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is dan enkel een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig om de pomp te laten draaien.
Zonnecollectoren zijn relatief duur in aanschaf, maar eenmaal geplaatst kun je het zwembadwater wel gratis verwarmen. Je warmtepomp combineren met zonnecollectoren is duurzaam, veilig en goed voor het milieu. De zonnecollectoren zijn verkrijgbaar in diverse groottes en vormen.
Veel mensen halen zonnecollectoren en zonnepanelen door elkaar, maar er zijn zeker verschillen tussen deze twee installaties. Zo zorgen zonnepanelen ervoor dat het licht van de zon wordt omgezet in elektrische stroom, terwijl zonnecollectoren de energie van de zon gebruiken om warmte af te leveren. Bij PVT-collectoren combineer je de opbrengst van stroom met het verwarmen van je zwembad. Hierdoor kan jij profiteren van zwembadwater met een zeer aangename temperatuur.
Zwembadverwarming is een luxe toevoeging aan je zwembad in je tuin, die absoluut niet duur hoeft te zijn. En zeker in ons koude kikkerlandje is zwembadverwarming geen overbodige luxe. Wil jij het hele jaar door kunnen genieten van het zwembad in de tuin? Compass Pools beschikt over zuinige en energiebesparende mogelijkheden! Neem gerust contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.
Download hier de factsheets over de verschillende Compass Pools baden en de laatste brochure.
Bekijk de brochures