fbpx

Techniek

Zwembadverwarming

compasspools-image
Homepage Technieken Zwembadverwarming
compasspools-image

Een luxe toevoeging die niet duur hoeft te zijn

Nederland; het ‘koude’ kikkerlandje en niet bepaald een ideaal klimaat voor de zwembadliefhebbers… Maar voor elke uitdaging is er een oplossing, en dus kunnen alle zwembadmodellen van Compass Pools uitgebreid worden met zwembadverwarming! Helaas noodzakelijk in Nederland, maar tegenwoordig hoeft het niet meer handenvol energie te kosten. De zwembaden van Compass Pools die ingebouwd worden in een tuin zijn goed geïsoleerd met als gevolg een lagere energierekening dan bij een bouwkundig zwembad zonder juiste isolatielaag…

Een zuinige zwembadverwarming
Ingebouwde zwembaden bevatten 30.000 liter water, of zelfs meer. Een enorme hoeveelheid water, waardoor zwembadverwarming een uitdaging kan zijn. Er zijn verschillende systemen om een zwembad ecologisch én economisch te verwarmen. De juiste oplossing hangt af de persoonlijke voorkeur en soort zwembad. Kies voor specifieke behoeften: snelle zwembadverwarming, zwemmen van in het vroege voorjaar tot in de late herfst en welke watertemperatuur is gewenst?

Zwembadverwarming door een boiler of C.V. installatie
Is het doel snelle zwembadverwarming? Een systeem met boiler en gasbrander is dan de perfecte oplossing. Deze optie is niet duur in aanschaf, echter wél in energieverbruik; vooral als vroeg in het seizoen het zwembad in jouw tuin al verwarmd moet worden. In het basisinstallatiepakket biedt Compass Pools de aansluiting van het zwembad op de bestaande C.V. installatie van de woning!

Zwembadverwarming door een warmtepomp
Het gebruik van een warmtepomp is een milieuvriendelijke keuze voor het verwarmen van het zwemwater. Weliswaar is een warmtepomp iets duurder in aanschaf, maar daarentegen is het energieverbruik veel lager en de zwembadverwarming dus véél goedkoper.

Compass Pools Nederland heeft in haar assortiment een hoog-rendement titanium warmtepomp waarbij vanaf 15°C luchttemperatuur meer dan 5x opgenomen vermogen bruikbaar wordt gemaakt om op een milieuvriendelijke wijze zwembadwater te verwarmen. Deze 23 en 32 kW/u zware verwarmingselementen laten fluisterstil rendement en milieuvriendelijkheid samen resulteren in ultiem gebruiksgemak.

Compass Pools tip: Zonne-energie
Een zwembad, in jouw tuin of op een binnenlocatie, kan een echte energievreter zijn, maar dit verbruik kan enorm variëren en heb je zelf in de hand! Wanneer een warmtepomp wordt gecombineerd met zonnecollectoren wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Alleen een kleine hoeveelheid elektriciteit om de pomp te laten draaien is dan nog nodig…

Genieten van het zwembad in je eigen tuin vanaf de lente tot de herfst? Geen probleem; wij beschikken over zuinige en energiebesparende mogelijkheden! Bel of mail ons of download onze brochure.