fbpx

Document

Keramisch composiet

compasspools-image
Homepage Over Compass Pools Keramisch composiet

De unieke samenstelling van de zwembadkuipen maakt zwembadenspecialist Compass Pools bijzonder

Compass Pools biedt niet alleen een luxe zwembad van hoge kwaliteit, maar werkt tevens met een unieke samenstelling. Elk zwembad van Compass Pools Nederland wordt geproduceerd volgens het Australische patent ‘PN 1690’. Een Compass Pool bestaat uit zes zogenoemde ‘glasvezelversterkte keramisch vinylester composiet-lagen’, die gelamineerd worden tot een chemische resistente kuip. Door deze technologie zijn de zwembaden van Compass Pools geschikt als binnen- en buitenzwembaden. Het aanleggen van een zwembad in jouw tuin is zo geen enkel probleem en is mogelijk in elke tuin, maar ook voor binnen locaties zijn de zwembadmodellen van Compass Pools uiterst geschikt.

Tijdens de eerste fase van de bouw van het zwembad in de fabriek wordt de basis gelegd voor de kleurechtheid, chemische weerstand en de krasbestendigheid van de kuip. Vervolgens wordt elke kuip voorzien van een reeks glasvezelversterkte vinylester keramische composietlagen om veroudering tegen te gaan. De harde ‘schil’ wordt aangebracht om het geheel volledig af te sluiten van de grond. De luxe, ingebouwde zwembaden van Compass Pools kunnen daarom, zonder schade, watertemperaturen verdragen tot 40°C. Een conventioneel polyster-zwembad, zonder glasvezelversterkende materialen en de unieke Compass Pools-technologie, kan geen hogere temperatuur dan 28°C á 30°C verdragen…

Vanaf 2013 verwerkt Compass Pools met behulp van een geavanceerde technologie ‘carbon fiber’ in de zwembaden. Dit materiaal is een koolstofvezel die extra versterking biedt aan de delen van het bad die het meest worden belast, zoals de bodem. De eigenschappen van carbon fiber zijn een grote treksterkte en een lage uitzettingscoëfficiënt. Exact hetzelfde versterkingsmateriaal wordt gebruikt in de luchtvaart, automotive en jachtindustrie; iets wat de sterkte van het materiaal bewijst.

Elk zwembad van Compass Pools, ongeacht het zwembadmodel, past perfect in elke tuin en zorgt voor niet alleen een hoge kwaliteit door de gebruikte technologieën, maar ook voor een moderne en luxe uitstraling.

Voordelen van een Compass Pools-zwembad met deze unieke samenstelling zijn:

  • 100% osmose vrij
  • 20% toename in sterkte, geen stalen frame aanwezig
  • hogere zwembadstabiliteit

De zwembaden van Compass Pools hebben een onevenaarbare duurzaamheid, daar zorgen wij voor! Ongeacht het gekozen zwembadmodel, zwembadkleur of de afwerking; Compass Pools staat garant voor hoge kwaliteit en een luxe resultaat!

Bel of mail ons, of bekijk of download onze brochure!