fbpx

Techniek

Lamellendek zwembad

compasspools-image
Homepage Technieken Lamellendek zwembad
compasspools-image

Zwembad afdekking beloopbaar

Als je voor jouw zwembad op zoek bent naar een afdekking die beloopbaar is, dan is het lamellendek van Compass Pools geschikt. Isolatie, veiligheid en hygiëne staan voorop bij onze lamellenafdekking. Jij wilt toch ook profiteren van een optimale zwemtemperatuur, de veiligheid in je tuin garanderen en te allen tijde zwemmen in schoon water? Dan is dit de beste keuze voor jou.

Lamellendek: zwembad afdekking die beloopbaar is

Een lamellendek, ook wel roldek genoemd, is een luxe afdekking voor je zwembad. Het bestaat uit kunststof delen die als lamellen overlappen en met scharnieren verbonden zijn. Deze afdekking voor je zwembad, die bovendien beloopbaar is, heeft meerdere voordelen. Zo biedt het dek bescherming tegen zwerfvuil, maar dat is lang niet het enige waarvan je profijt ervaart. Doordat de afdekking voor het zwembad beloopbaar is, wordt de veiligheid van mens en dier rondom het bad gewaarborgd. Tot slot zorgt de afdekking ervoor dat de warmte wordt vastgehouden en de kou buiten blijft, waardoor je minder hoeft te betalen aan zwembadverwarming.

Verschillende soorten lamellendek

Bij Compass Pools worden twee soorten zwembadlamellen onderscheiden, elk met unieke eigenschappen.

Polycarbonaat zwembadlamellen

De PC-zwembadlamellen zijn een goede optie met een kleiner budget. De PC-zwembadlamel heeft door de samenstelling van de PC-korrels (300 gram/m2) een wanddikte die nominaal boven de 1 mm zit. Dat maakt onze PC-zwembadlamel, in vergelijking tot andere merken, veel steviger en duurzamer. Dit type lamel is verkrijgbaar in diverse kleuren. De lamellen zijn transparant en goed bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast hebben polycarbonaat zwembadlamellen een hoge uv-resistentie en zijn deze slagvast. Een ander voordeel is dat dit type afdekking gemakkelijk licht doorlaat, waardoor het water snel opwarmt en lang warm blijft.

Polycarbonaat anti-alg lamellen

Een andere optie voor de afdekking van je zwembad, die beloopbaar is, zijn anti-alg lamellen van polycarbonaat. De combinatie van warmte en licht vormt een ideale voedingsbodem voor algen. Dit type zwembadlamel gaat deze algvorming tegen. Kenmerkend voor dit type zwembadafdekking is dat de bovenkant van het scharnier zwart is. Dit voorkomt lichtinval op het geschakelde profiel wat op zijn beurt algvorming voorkomt. Dit type is verkrijgbaar in solar en solar-alu look.

Alle voordelen van goede zwembadafdekking

Elke afdekking voor je zwembad van Compass Pools is beloopbaar en van absolute topkwaliteit volgens de strengste EU-normen. Het gewicht van huisdieren, kinderen en zelfs volwassenen kan gemakkelijk gedragen worden. De uiterst stevige zwembadafdekkingen zijn bovendien bestand tegen uv-straling en mechanische schade. Door de toepassing van een gedegen afdekking op je zwembad, zal chloor- en desinfectiegebruik verminderd worden. Kies je voor een solar beloopbare afdekking voor je zwembad? Dan wordt het zwembadwater ook nog eens sneller warm en blijft het langer warm!

De uitstraling van je zwembad upgraden

Als je jouw zwembad voorziet van een afdekking die beloopbaar is, profiteer je niet alleen van de functionaliteit. Ook de uitstraling van je zwembad krijgt een upgrade! Een zwembadafdekking geeft vorm en kleur aan je zwembad. Het Compass Pools lamellendek wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en in de daarvoor bestemde roldecknis. De afdekking rolt langs de wieltjes die net onder het wateroppervlak gemonteerd worden. De aandrijving hiervan wordt verzorgd door een hoogwaardige rvs-motor, die je kunt bedienen met een afstandsbediening.

Interesse in goede zwembadafdekking? Neem contact op

Spreekt onze afdekking voor je zwembad, die beloopbaar is, jou aan? Neem dan contact met ons op voor meer informatie voor professionele zwembadafdekking. Zowel op bestaande zwembaden als nieuwe zwembaden is een beloopbare afdekking te plaatsen. We voorzien je graag van alle benodigde informatie om een keuze voor de beloopbare afdekking van je zwembad te maken.