fbpx

Techniek

Zwembad met Jetstream

compasspools-image
Homepage Technieken Zwembad met Jetstream
compasspools-image

Jetstream voor in het zwembad

Om jouw zwemplezier te vergroten bestaat de mogelijkheid om een jetstream, ook wel tegenstroom genoemd, te installeren in jouw Compass Pools zwembad. Met een jetstream wordt er een sterke stroming gecreëerd waar je tegenin kunt zwemmen. Ideaal wanneer je een kleiner zwembad hebt, maar wel langere afstanden wilt zwemmen. Je kunt uit verschillende soorten jetstreams kiezen. Elk met hun eigen pompcapaciteit. Zo bepaal je zelf hoe sterk je wil dat de stroming is. Wanneer je bij Compass Pools kiest voor een jetstream, kun je uit twee varianten kiezen: vooraf ingebouwde jets of later geïnstalleerde jetstreams met een opbouwsysteem.

Hoe werkt een jetstream zwembad?

De werking van een jetstream voor je zwembad is erg simpel. De pomp van de jetstream stuwt het water waardoor er een tegenstroom ontstaat. Hier kun je vervolgens tegenin zwemmen om op die manier langere afstanden af te leggen of te trainen. Hoe sterk de tegenstroom is, hangt af van het vermogen van de pomp. 


Welke jetstream is geschikt voor mij?

Het ligt uiteraard volledig aan jou en je wensen wat betreft het kiezen van de juiste jetstream. Ben je een recreatieve zwemmer? Dan is een jetstream met een laag vermogen vaak al voldoende. Ben je een geoefende zwemmer? Dan zul je de voorkeur geven aan een jetstream met een zwaardere pomp. Het is wel van belang dat je je realiseert dat het zwemmen met een jetstream anders is dan baantjes trekken. Door de stroming in het water ontstaat er turbulentie waardoor je meer corrigerende bewegingen moet maken om netjes in het midden van de stroming te blijven.


De voordelen van een jetstream zwembad

Als je kiest voor het installeren van een jetstream in je zwembad, dan zitten hier een aantal voordelen aan vast. We vertellen je er graag meer over!

Wat is de prijs van een jetstream zwembad?

De prijs van een jetstream voor in je zwembad is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt bijvoorbeeld het vermogen mee. Vraag daarom bij ons een offerte aan en wij geven je een prijsindicatie. Neem contact met ons op en wie weet geniet jij binnenkort van een jetstream in jouw zwembad!