fbpx

Techniek

Zwembadafdekking

compasspools-image
Homepage Technieken Zwembadafdekking
compasspools-image

Zorgeloos genieten van uw luxe Compass Pools zwembad

Bescherming, isolatie en veiligheid staan centraal bij een Compass Pools lamellendeck. Deze hoogwaardige zwembadafdekking met een luxe en strakke uitstraling garandeert totale veiligheid voor mens en dier rondom het zwembad in jouw tuin en kent vele voordelen.
Een lamellendeck beschermt jouw zwemwater tegen zwerfvuil en zorgt voor een optimale energiebesparing op de verwarming van jouw zwemwater, waardoor de kosten van jouw zwembadverwarming veel lager zullen uitkomen.

PVC of Polycarbonaat
Compass Pools Nederland onderscheidt drie soorten lamellen, die ieder hun eigen unieke eigenschappen hebben.

PVC lamellen
Een PVC lamellen afdekking is een goede optie als je een wat kleiner budget hebt maar toch kwaliteit wenst. De PVC lamel heeft door de samenstelling van de PVC korrels (300 gram/m2) een wanddikte die nominaal boven de 1mm zit. Dat maakt onze PVC lamel, in vergelijking met bestaande merken, veel steviger en duurzamer. Onze PVC lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Polycarbonaat lamellen
Vergeleken met PVC is het transparante Polycarbonaat nog beter bestand tegen hogere temperaturen, heeft het een hogere UV-resistentie, is het slagvaster en dus beter bestand tegen hagel en laat gemakkelijker licht door dan PVC, waardoor de lamellen en daarmee het water ook sneller en beter opwarmen.

Polycarbonaat anti-alg lamellen
De combinatie van warmte en licht vormt een ideale voedingsbodem voor algen. Het door ons gepatenteerde anti-alg lamel, dat enkel in een Polycarbonaat uitvoering beschikbaar is, gaat die algvorming tegen. Het unieke zit hem in het feit dat de bovenkant van het scharnier zwart is. Omdat zwart als eigenschap heeft dat het licht afstoot, krijg je geen lichtinval op het geschakelde profiel en voorkom je algvorming. In solar én solar Alu look uitvoering leverbaar.

Waterdichte kwaliteiten bij Compass Pools
Het Compass Pools lamellendeck voldoet aan de strengste EU-normen. Zo kan het gewicht van een kind, volwassene of huisdier gemakkelijk gedragen worden. Het uiterst stevige lamellendeck is daarnaast bestand tegen UV-straling en mechanische schade. Door een keuze te maken voor een solar-lamellendeck wordt het zwemwater bovendien extra opgewarmd door de speciale solarafwerking en koelt het zwemwater ’s nachts minder snel af. Een ander groot voordeel van een lamellendeck is dat chloor- en desinfectiemiddelgebruik zal afnemen.

Stijlvolle en luxe afwerking
Een lamellendeck van Compass Pools geeft vorm en kleur aan je zwembad en bepaalt mede de uitstraling van het ingebouwde zwembad in de tuin. Door gebruik te maken van een unieke overloopgoot hebben de Compass Pools zwembaden een hogere waterstand waardoor een stijlvol, luxe uitzicht ontstaat op de omringende tuin.
Het Compass Pools lamellendeck wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en in de daarvoor bestemde roldeck-nis. De lamellen rollen langs de wieltjes die niet onder het wateroppervlak gemonteerd worden. De aandrijving van de lamellen wordt verzorgd door een hoogwaardige RVS motor die te bedienen is met een afstandsbediening.

Compass Pools tip: Renoveer de oude zwembadafdekking
Heb je al een ingebouwd zwembad in de tuin maar is je zwembadafdekking dringend aan renovatie toe? Doe dan een beroep op een dealer van Compass Pools Nederland. Zij adviseren je graag over de renovatie of over een nieuwe zwembadafdekking die perfect past bij de stijl van jouw bad.

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan betreft zwembadafdekking, zodat je bespaart op geld, energie én water! Bel of mail ons, of bekijk of download onze brochure!