fbpx

Een vergelijking: Compass zwembaden vs. andere zwembaduitvoeringen

compasspools-image
Homepage Een vergelijking: Compass zwembaden vs. andere zwembaduitvoeringen

Droom jij er al van om heerlijk te dobberen in je eigen zwembad in de tuin? Voordat je dit kunt realiseren zal je keuzes moeten maken tussen verschillende soorten zwembaden. Je hebt de keuze voor een betonnen zwembad maar ook voor een monoblock zwembad. Bij een monoblock zwembad heb je weer de keuze uit allerlei materialen zoals keramisch-vinylester composiet, epoxy en polyester.

In deze blog geven wij je een eerlijke vergelijking tussen de voor- en nadelen van een betonnen zwembad en een monoblock zwembad van Compass Pools. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor jouw toekomstige zwembad in de tuin.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een monoblock zwembad

Van onze klanten krijgen wij regelmatig positieve reacties over de monoblock zwembaden. We nemen de belangrijkste voordelen hieronder met je door.

Weinig onderhoud nodig

Het onderhoud van een monoblock zwembad is zeer eenvoudig. Dit komt omdat het zwembad gladde wanden en afgeronde hoeken heeft. Door deze gladde wanden blijft de aanhechting van algen oppervlakkig en kan je ze met behulp van een borstel gemakkelijk verwijderen.

Als we kijken naar het gemiddelde besteden eigenaars van een monoblock zwembad 75% minder tijd en geld aan het onderhoud van hun zwembad. Dit wil zeggen dat je met een monoblock zwembad meer tijd in het zwembad doorbrengt en minder tijd nodig hebt om het zwembad te onderhouden.

Een snelle installatie

Een ander groot voordeel van het monoblock zwembad is dat deze snel geïnstalleerd kan worden. De vorm van het zwembad wordt namelijk van tevoren al gemaakt. Hierdoor kan de plaatsing al in enkele dagen gebeuren. Bij een betonnen zwembad duurt de installatie ongeveer 3 tot 6 weken. Dat is dus een gigantisch verschil. In sommige gevallen maakt dit dus ook het verschil tussen deze zomer al zwemmen of nog een jaartje wachten.

De verschillende afwerkingsmogelijkheden

In de laatste jaren is de afwerkingsgraad van monoblock zwembaden enorm geëvolueerd. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit verschillende kleuren voor de kuip, diverse trappenpartijen, verschillende soorten skimmers en lampen. Je hebt zelfs nog de keuze uit diverse tegenstroomsystemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een duurzame optie

Monoblock zwembaden die gemaakt zijn uit keramisch-vinylester composiet zijn ongelofelijk stevig. Dit maakt de zwembaden een zeer duurzame optie. Je hoef je geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen tijdens het dagelijkse gebruik. Daarnaast zal je bij een keramisch monoblock zwembad ook minder snel de rand van de waterlijn zien. Dit is iets wat bij een liner al sneller op kan treden.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een monoblock zwembad?

Ja, er is één nadeel verbonden aan een monoblock zwembad. De vorm, grootte en diepte van het zwembad zijn namelijk niet aanpasbaar. Echter zijn wij erachter gekomen dat ruim 90% van de mensen bij ons een zwembadmodel vindt dat perfect voldoet aan alle behoeften. Dus voor de meeste mensen is het geen probleem dat het zwembad niet aanpasbaar is. Wil jij liever een zwembad met een andere vorm of grootte? Dan is een monoblock zwembad waarschijnlijk niet de beste oplossing voor jou.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een betonnen zwembad

Twijfel je om een betonnen zwembad aan te schaffen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle voor- en nadelen. Daarom zetten we hieronder de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij.

Aanpasbare vormen

Met een betonnen zwembad heb je meer mogelijkheden om je zwembad aan te passen. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van een betonnen zwembad. Je bent namelijk in staat om zelf de grootte, diepte en vorm te bepalen. Let er wel op dat een extreme variant ook van invloed zal zijn op de uiteindelijke prijs.

Een duurzame optie

Net als een monoblock zwembad heeft een betonnen zwembad ook een lange levensduur. Beide varianten zijn dus een stuk duurzamer dan zwembaden die gemaakt zijn van andere materialen. Kies je voor een afwerking met een linersysteem? Dan kan het wel zijn dat je deze al na 8 tot 10 jaar moet vervangen.

En wat zijn de nadelen van een betonnen zwembad?

Ondanks dat een betonnen zwembad enkele praktische voordelen met zich meeneemt, is het ook goed om rekening te houden met de nadelen van dit zwembad. We nemen de belangrijkste nadelen hieronder met je door.

De snelheid van de installatie

In tegenstelling tot de snelle plaatsing van een monoblock zwembad, duurt de installatie van een betonnen zwembad een stuk langer. De plaatsing van een betonnen zwembad duurt namelijk drie tot zes weken en in sommige gevallen zelfs langer. Het duurt niet alleen langer voordat je van je zwembad kunt genieten, maar ook je tuin zal er in deze periode niet piekfijn uitzien.

Meer onderhoud noodzakelijk

Een betonnen zwembad heeft een ruwe structuur. Hierdoor kunnen algen zich in de poriën van het beton vastzetten. Deze kunnen enkel met chemische producten worden verwijderd. Het gevolg hiervan is dat je voldoende tijd en materiaal nodig hebt om je zwembad te kunnen onderhouden. Een betonnen zwembad met liner is dan weer wel makkelijk te onderhouden, maar deze is een stuk minder duurzaam. Een linersysteem dien je namelijk weer na 8 tot 10 jaar te vervangen.

Conclusie

Wil je graag een zwembadmodel dat snel geplaatst is en weinig onderhoud nodig heeft? Dan raden we je aan om een monoblock zwembad aan te schaffen. Wil je toch graag een zwembad met andere vormen en afmetingen? En ben je hierbij bereid om je tuin enkele maanden te missen? Dan is een betonnen zwembad een betere optie voor jou.

De mogelijkheden bespreken van een keramisch-vinylester composiet monoblock zwembad? Dat kan! Neem gerust contact met ons op.