fbpx

Zwembad met tegenstroom om langere afstanden te zwemmen in je tuin

compasspools-image
Homepage Zwembad met tegenstroom om langere afstanden te zwemmen in je tuin

Wil jij meer uit jouw zwembad in de tuin halen dan alleen maar verkoeling tijdens de zomermaanden? Tover jouw zwembad dan om tot trainingsbad! Zwem langere afstanden in een klein zwembad. Hoe? Compass Pools maakt een zwembad met tegenstroom. De ene dag heerlijk ontspannen met de massagefunctie, terwijl je de andere dag de stoomversnelling harder zet en actief baantjes gaat trekken. In deze blog ontdek je hoe zo’n zwembad met tegenstroom precies werkt en wat de voordelen ervan zijn. Zo kom jij erachter of een zwembad met tegenstroom iets voor jou is. 

 

Wat is een zwembad met tegenstroom? 

Wil jij uitgebreid kunnen zwemmen, maar heb je weinig ruimte in je tuin? Dan is een zwembad met tegenstroom de ideale oplossing voor jou! En geen zorgen, je hoeft geen Inge de Bruijn of Pieter van den Hoogenband te zijn om gebruik te kunnen maken van een zwembad met tegenstroom. Jij bepaalt zelf de stroming snelheid waardoor je op ieder gewenst niveau kunt trainen.  

 

Hoe werkt een zwembad met tegenstroom? 

De tegenstroom van een zwembad wordt in de meeste gevallen geregeld met een jetstream. Er zijn verschillende jets die wat turbulentie geven, waardoor je jouw zwemtechniek moet aanpassen. Het wordt hierdoor zwaarder om vooruit te komen. Maak je gebruik van dubbele jets? Dan is de waterstroom juist beter verdeeld. Het is dan mogelijk om wat rustiger te zwemmen, omdat de waterstroom beter over de breedte is verdeeld en de waterdruk onder je schouders gelijkmatiger is. 

 

Des te harder de stroming, des te meer turbulentie er in het water ontstaat. Zwemmen in een zwembad met tegenstroom is daarom heel anders dan gewoon baantjes trekken. Er zijn meer corrigerende bewegingen nodig om in het midden van de stroming te blijven zwemmen. Het is mogelijk om de kracht van het water naar eigen wens in te stellen. Hierdoor is een zwembad met tegenstroom voor iedereen geschikt, of je nu beginnend of gevorderd bent. Het instellen van de kracht van het water doe je middels de schakelaar. 

 

Dus wil jij aan je conditie werken, lekker in beweging blijven of moet je herstellen van een blessure? Dan is een zwembad met tegenstroom dé ideale oplossing voor jou. Wil je even heerlijk ontspannen? Geniet dan van het masserende effect van de jets. Over het algemeen maken we onderscheid tussen twee soorten tegenstroom installaties: de traditionele jetstream en een zwemmachine. Daar vertellen we je graag meer over. 

Verschillende soorten jetstream zwembaden

Een jetstream of zwemmachine is mogelijk bij ieder zwembad. Of je nu een nieuw zwembad laat bouwen of een bestaand zwembad wil omtoveren tot zwembad met tegenstroom. We maken onderscheid tussen twee soorten zwemmachines voor zwembaden: vooraf inbouw jets of later met een opbouwsysteem. 

 

Compass Pools zwemmachine 

Steeds meer klanten kiezen voor de nieuwe innovatie in de zwembadwereld: de zwemmachine. In dit geval wordt de zwemmachine in het zwembad ingebouwd. De propeller is voorzien van een aparte aan- en uit schakelaar, Piëzo of met afstandsbediening, of makkelijker, voorgeprogrammeerd op een app. Het vermogen van deze pompen variëren van 1.2kW tot 2.4kW. (225m3/h tot 45 m3/h) 

 

Het voordeel van de ingebouwde jets is dat deze een zeer krachtige straal kunnen leveren. Er kan snel heel veel water worden verplaatst, namelijk 10 tot 22 liter per seconde! Bovendien is het ook mogelijk om er een massageslang op aan te sluiten waardoor je geniet van een heerlijke massage in jouw zwembad met tegenstroom. 

 

Jetstream zwembad 

Heb jij een wat kleiner zwembad? En is de zwemmachine wat te veel van het goede? Dan is het ook mogelijk om hier een zwembad met tegenstroom van te maken. Door een extra jet pomp te plaatsen in de technische ruimte, die met een kracht van 48 m3/h tot 60 m3/h een geweldige manier van trainen in ieder zwembad mogelijk maakt. De pompen zijn voornamelijk geschikt voor zwembaden met een lichte tegenstroom of voor massage. Hierbij kun je denken aan modellen van 0.75kW tot 1kW. De grotere pompen van 1.6kW tot 3kW zijn veel krachtiger. Deze produceren dan ook een veel sterkere tegenstroom.  

Dit zijn de voordelen van een zwembad met tegenstroom

Een zwembad met tegenstroom in je tuin neemt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder nemen we de belangrijkste voordelen met je door. 

 

  • Je hebt niet veel ruimte nodig om uitgebreid te kunnen zwemmen. 
  • De aanschaf van een zwembad met tegenstroom is goedkoper dan een groot zwembad waarin je baantjes kunt trekken. 
  • De jetstream kan ook worden gebruikt voor massagestralen om heerlijk te ontspannen. 
  • De kracht van de waterstralen is naar eigen wens in te stellen, waardoor je op ieder gewenst niveau kunt zwemmen. 
  • Een zwembad met tegenstroom is ideaal wanneer je moet herstellen van een blessure of moet revalideren. 
  • Goed voor de gezondheid én ideaal om aan je conditie te werken. 

 

Zwembad met tegenstroom van Compass Pools 

Wil jij jouw zwemplezier vergroten met een zwembad met tegenstroom? Dan ben je bij Compass Pools aan het juiste adres. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op!