fbpx

Techniek

Lamellendek zwembad

compasspools-image
Homepage Technieken Lamellendek zwembad
compasspools-image

Zorgeloos genieten van een luxe Compass Pools lamellendek zwembad

Bescherming, isolatie en veiligheid staan centraal bij een Compass Pools lamellendek zwembad. Een lamellendek is een luxe afdekking voor het zwembad wat ervoor zorgt dat het zwembad beschermd wordt tegen zwerfvuil. Een lamellendek wordt ook wel een zwembad roldek genoemd. Het bestaat uit kunststof delen die elkaar als lamellen overlappen en met scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Dit hoogwaardige lamellendek zwembad met een luxe en strakke uitstraling garandeert totale veiligheid voor mens en dier rondom het zwembad in jouw tuin en kent vele voordelen. Daarnaast zorgt een lamellendek voor een optimale energiebesparing op de verwarming van jouw zwemwater, waardoor de kosten van jouw zwembadverwarming veel lager zullen uitkomen.

Soorten zwembad lamellen op een rij

Compass Pools Nederland onderscheidt drie soorten zwembad lamellen, die ieder hun eigen unieke eigenschappen hebben.

PC zwembad lamellen

Een PC lamellen zwembadafdekking is een goede optie als je een wat kleiner budget hebt maar toch kwaliteit wenst. De PC lamel heeft door de samenstelling van de PC korrels (300 gram/m2) een wanddikte die nominaal boven de 1mm zit. Dat maakt onze PC lamel, in vergelijking met bestaande merken, veel steviger en duurzamer. Onze PC lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Polycarbonaat zwembad lamellen

Je kunt ook kiezen voor polycarbonaat. Vergeleken met PC is het transparante Polycarbonaat nog beter bestand tegen hogere temperaturen. Heeft het een hogere UV-resistentie, het is slagvaster en hierdoor beter bestand tegen hagel. Daarnaast laat het gemakkelijker licht door dan PC, waardoor de zwembad lamellen en daarmee het water ook sneller en beter opwarmen.

Polycarbonaat anti-alg lamellen

Tenslotte kan je ook kiezen voor polycarbonaat anti-alg lamellen. De combinatie van warmte en licht vormt een ideale voedingsbodem voor algen. Het door ons gepatenteerde anti-alg lamel, dat enkel in een Polycarbonaat uitvoering beschikbaar is, gaat deze algvorming tegen. Het unieke zit hem in het feit dat de bovenkant van het scharnier zwart is. Omdat zwart als eigenschap heeft dat het licht afstoot, krijg je geen lichtinval op het geschakelde profiel en voorkom je algvorming. De polycarbonaat anti-alg lamellen zijn in solar én solar Alu look uitvoering leverbaar.

Waterdichte kwaliteiten bij Compass Pools

Het Compass Pools lamellendek zwembad voldoet aan de strengste EU-normen. Zo kan het gewicht van een kind, volwassene of huisdier gemakkelijk gedragen worden. Hierdoor is de zwembad afdekking beloopbaar. Het uiterst stevige lamellendek is daarnaast bestand tegen UV-straling en mechanische schade. Door een keuze te maken voor een solar-lamellendek wordt het zwemwater bovendien extra opgewarmd door de speciale solarafwerking. Ook zorgt dit ervoor dat het zwemwater ‘s nachts minder snel afkoelt. Tenslotte is een ander groot voordeel van een lamellendek zwembad afdekking dat chloor- en desinfectiemiddelgebruik zal afnemen.

Stijlvolle en luxe afwerking

Een lamellen zwembad afdekking van Compass Pools geeft vorm en kleur aan je zwembad en bepaalt mede de uitstraling van het ingebouwde zwembad in de tuin. Door gebruik te maken van een unieke overloopgoot hebben de Compass Pools zwembaden een hogere waterstand. Dit zorgt voor een stijlvol, luxe uitzicht op de omringende tuin. Het Compass Pools lamellendek wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en in de daarvoor bestemde roldeck-nis. Het zwembad lamellen oprolsysteem rolt langs de wieltjes die niet onder het wateroppervlak gemonteerd worden. De aandrijving van de lamellen zwembadafdekking wordt verzorgd door een hoogwaardige RVS motor die te bedienen is met een afstandsbediening.

Compass Pools tip: renoveer de oude zwembadafdekking

Heb je al een ingebouwd zwembad in de tuin maar is je zwembadafdekking dringend aan renovatie toe? Doe dan een beroep op een dealer van Compass Pools Nederland. Zij adviseren je graag over de renovatie of over een nieuwe zwembadafdekking die perfect past bij de stijl van jouw bad.

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan betreft zwembadafdekking, zodat je bespaart op geld, energie én water! Neem contact met ons op, of download en bekijk ons e-book!