fbpx

Het ideale zwembad in een kleine tuin

compasspools-image
Homepage Het ideale zwembad in een kleine tuin

Niet iedereen heeft een grote villa met een enorme tuin. Jammer, maar dit hoeft niet in de weg te staan om je droom te verwezenlijken: een zwembad in de tuin. Een zwembad geeft een prachtige uitstraling aan je tuin, zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Bovendien is het zelfs mogelijk om een zwembad met tegenstroom aan te schaffen. Hierdoor zwem jij langere afstanden in een klein zwembad. Ideaal voor mensen met een wat kleinere tuin dus! Wij leggen je er alles over uit.

Een zwembad op maat in je kleine tuin

Droom jij van een zwembad in je tuin, maar is je tuin niet zo groot? Geen zorgen! Er zijn ook perfecte kleine zwembaden die jouw tuin direct omtoveren tot een geweldig paradijs. Bij Compass Pools kun je terecht voor een ruim assortiment aan zwembadmodellen. Alle zwembadmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Van groot tot klein, waardoor iedereen kan genieten van een zwembad in de tuin. Zo komt bijvoorbeeld ons Aqua model perfect tot zijn recht in een kleinere tuin.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een klein zwembad

Een klein zwembad in de tuin neemt veel voordelen met zich mee. Naast dat het weinig ruimte in beslag neemt, zal de energierekening ook een stuk lager zijn. Dat komt omdat er gewoonweg minder water verwarmd hoeft te worden. Omdat je tuin kleiner is ligt het zwembad ook dichter tegen je huis aan. Dit maakt het natuurlijk enorm gezellig als je familie bij het huis zit en je wilt zwemmen. Je tuin is een stuk gezelliger dan wanneer je een hele grote tuin hebt en iedereen een paar meter uit elkaar zit. Een zwembad in een kleine tuin doet dus veel goed voor de sfeer.

Vanaf welke afmetingen kun je een zwembad aanschaffen?

We noemen een zwembad klein wanneer het een lengte van minder dan 10 meter heeft en een breedte van minder dan 5 meter. Bij Compass Pools vind je verschillende kleinere modellen. Voor de sportievelingen onder ons hebben we bijvoorbeeld de X-Trainer 45 met een lengte van 4,5 meter. Schaf je een zwembad aan om in te spelen en pootjebaden? Kijk dan eens naar de Aqua Nova 53. Deze heeft een lengte van 5,3 meter.

Afgewerkt tot in de kleinste details

Welk zwembad je ook aanschaft, het wordt tot in de kleinste details afgewerkt. Zo worden ook de kleinere zwembaden voorzien van een ingewerkt rolluik in PVC en Polycarbonaat en ledverlichting. En wist je dat het zelfs mogelijk is om een tegenstroom te verwerken in het zwembad? Zo kun je in een klein zwembad alsnog langere afstanden zwemmen.

Toch langere afstanden zwemmen? Ga voor een zwembad met tegenstroom

Wil jij jouw kleine zwembad omtoveren tot trainingsbad? Laat dan een zwembad met tegenstroom aanleggen in je kleine tuin. De ene dag kun je heerlijk ontspannen en afkoelen terwijl je de andere dag de stroomversnelling harder zet en actief baantjes gaat trekken. Je bepaalt zelf de snelheid van de stroming, waardoor je op ieder gewenst niveau kunt trainen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een zwembad met tegenstroom:

  • Het zwembad neemt weinig ruimte in beslag, maar je kunt tocht uitgebreid baantjes trekken.
  • De aanschaf van een zwembad met tegenstroom is relatief goedkoper dan een groot zwembad waarin je baantjes kunt trekken.
  • Je kunt de jetstream ook gebruiken voor massagestralen om heerlijk te ontspannen.
  • Het is mogelijk om de snelheid van de waterstralen naar eigen wens in te stellen. Hierdoor kun je op ieder gewenst niveau zwemmen.
  • Heb je een blessure of moet je revalideren? Dan biedt een zwembad met tegenstroom de ideale oplossing om te herstellen.
  • Het is goed voor de gezondheid én ideaal om aan je conditie te werken.