fbpx

Zwembadafdekking die kindveilig is? Natuurlijk!

compasspools-image
Homepage Zwembadafdekking die kindveilig is? Natuurlijk!

Zwembadafdekking moet kindveilig zijn. Immers, wil je een kindvriendelijk zwembad hebben zodat jong en oud zorgeloos plezier kunnen beleven in en rond het zwembad. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er ongelukken gebeuren wanneer je even niet oplet. Bij Compass Pools, specialist in zwembaden, begrijpen we dit als geen ander. We geven je dan ook graag tips om een kindvriendelijk zwembad te realiseren.

Kindvriendelijke zwembadafdekking

De eerste stap naar een kindvriendelijk zwembad, is om bij de aanleg van het zwembad te kiezen voor zwembadafdekking die kindveilig is. Hiervan ben je verzekerd wanneer je kiest voor onze beloopbare zwembadafdekking. Dit lamellendek is niet alleen stijlvol, maar ook stevig genoeg om het gewicht van kinderen en huisdieren te dragen. Zo spelen de kleinsten zorgeloos rondom het zwembad en hoef je je geen zorgen te maken wanneer jouw kindje onverhoopt valt. 

 

Een onderwaterterras voor verantwoord speelplezier

Niet alleen de zwembadafdekking moet kindveilig zijn; het zwembad zelf moet natuurlijk ook kindvriendelijk zijn. Zo kunnen de kinderen ook veilig spelen ín het zwembad. Om te zorgen voor veilig speelplezier, bieden we bij Compass Pools een onderwaterterras aan. Dit is een ondiep gedeelte in het zwembad waar kinderen veilig kunnen staan en zitten. De voetjes blijven de bodem raken terwijl er gespeeld wordt. Ook kan je kleintje zo zonder gevaren zijn of haar zwemkunsten oefenen. Daarnaast biedt een onderwaterterras ook voor volwassenen een aangename plek om te relaxen in het zwembad.

Extra tips voor een kindvriendelijk zwembad

Er is meer dat je kunt doen om een veilige zwemomgeving te creëren voor de kinderen. Niet alleen een zwembadafdekking is kindveilig, ook het volgende kun je doen om (het gebruik van) het zwembad kindvriendelijk te maken:

  • Zorg ervoor dat er altijd een volwassene in de buurt is wanneer het zwembad niet afgedekt is.
  • Stel duidelijke regels op voor het gebruik van het zwembad: niet duiken in ondiep water, niet langs de rand rennen enzovoorts.
  • Kies voor zwemlessen op jonge leeftijd. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Een zwembad in de tuin is een geweldige toevoeging aan je huis en vergroot je woonplezier. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zorg je ervoor dat de hele familie, jong en oud, van het zwembad kan genieten. Compass Pools helpt je graag bij het realiseren van een kindvriendelijk zwembad, al dan niet met een zwembadafdekking die kindveilig is. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten.