fbpx

Hoe maak je jouw zwembad kindvriendelijk?

compasspools-image
Homepage Hoe maak je jouw zwembad kindvriendelijk?

Zie je het al voor je? Een prachtig zwembad in de tuin waar jouw hele gezin van kan genieten. Hierbij is het wel belangrijk dat je zwembad kindvriendelijk is. Je wil immers voorkomen dat er ongelukken gebeuren wanneer je even niet oplet.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw zwembad kindvriendelijk is? In deze blog geven we je een aantal tips met slimme aanpassingen die jouw zwembad kindvriendelijk maken.

Ga voor kindvriendelijke zwembadafdekking

Een van de eerste stappen om je zwembad kindvriendelijk te maken is het installeren van stevige zwembadafdekking. Compass Pools begrijpt het belang van veiligheid en biedt daarom een hoogwaardig lamellendeck. Dit lamellendeck is niet alleen stijlvol, maar is ook sterk genoeg om het gewicht van kinderen en huisdieren te dragen.

Dus valt jouw kindje terwijl je even niet aan het opletten bent? Dan vangt het lamellendeck je kindje op, waardoor hij of zij niet in het water kan vallen.

Een bijkomend voordeel is dat je zwembad extra opgewarmd wordt en ‘s nachts minder snel afkoelt. Dit komt door de speciale solarafwerking. Door te investeren in goede zwembadafdekking bespaar je dus ook op energiekosten.

Wil je meer weten over de verschillende soorten zwembadafdekking en wat de voor- en nadelen hiervan zijn? Lees dan onze blog: “zwembadafdekking: zorgeloos genieten van je zwembad”.

Een onderwaterterras om veilig te spelen

Met een zwembad in je tuin wil je natuurlijk dat ook de allerkleinsten ervan kunnen genieten. Om ervoor te zorgen dat ook de kleintjes onder ons veilig kunnen spelen, biedt Compass Pools een unieke oplossing: een onderwaterterras.

Dit is een ondiep gedeelte in het zwembad waar kinderen kunnen zitten en staan. Hierdoor kunnen ze veilig spelen en zelfs de zwemslag oefenen, terwijl de voetjes de bodem raken. Het onderwaterterras is de ideale plek voor kinderen om op hun eigen tempo en op een veilige manier aan het water te wennen.

Ook heerlijk voor jou overigens. Het onderwaterterras biedt de ideale mogelijkheid om heerlijk van het verkoelende water te genieten wanneer je een boekje leest. Dit geeft jou het ultieme vakantiegevoel.

Overige tips om je zwembad kindvriendelijk te maken

Naast het installeren van een lamellendeck en een onderwaterterras, zijn er natuurlijk nog meer tips om je zwembad kindvriendelijk te maken. Hieronder noemen we er een aantal op:

  • Zorg ervoor dat er altijd een volwassene in de buurt is als kinderen in of bij het zwembad spelen. Als het zwembad niet in gebruik is, kun je het lamellendeck er beter op doen zodat je kind niet in het zwembadwater kan vallen.
  • Stel duidelijke regels op. Laat je kinderen nooit duiken in ondiep zwembadwater. Ook is het beter om kinderen niet te dicht langs de zwembadrand rond te laten rennen. Zo voorkom je dat ze uitglijden.
  • Deze tip klinkt voor veel mensen logisch, maar moedig zwemlessen aan vanaf jonge leeftijd. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar vergroot ook het plezier.
  • Zorg voor voldoende speelgoed dat speciaal ontworpen is voor waterpret. Zo voorkom je dat je kinderen ander speelgoed mee in het zwembad nemen.

Conclusie

Een zwembad in de tuin is een prachtige toevoeging aan je huis. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zorg je er ook nog eens voor dat de hele familie, inclusief de kinderen, van het zwembad kunnen genieten. Compass Pools helpt je graag bij het realiseren van dit kindvriendelijke paradijs. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op.