fbpx

Wat kost een zwembad in de tuin?

compasspools-image
Homepage Wat kost een zwembad in de tuin?

Heb jij altijd al gedroomd van een zwembad in de tuin? Een heerlijk zwemparadijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Maar wat kost een zwembad in de tuin precies? In deze blog nemen we je mee in de prijsopbouw voor het laten aanleggen van een zwembad in de tuin.

De prijsopbouw van een zwembad in de tuin

Tijdens het aankoopproces zijn er verschillende keuzes die de uiteindelijke prijs van jouw zwembad in de tuin bepalen. Hiermee bedoelen we niet alleen de grootte van je zwembad, maar ook bijvoorbeeld de technische installatie en de optionele extra’s. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten die na het aanleggen nog gemaakt worden. Denk maar aan onderhoudskosten en energiekosten.

In deze blog geven we jou antwoord op de vraag: wat kost een zwembad in de tuin? Omdat het aanleggen van een zwembad maatwerk is, is de uiteindelijke prijs afhankelijk van onder andere:

• Het zwembadmodel dat je kiest
• De afmetingen van je zwembad
• De optionele extra’s
• De technische installatie
• Bouwkundige kosten

De keuze uit verschillende zwembadmodellen

De eerste keuze die bepalend is voor de uiteindelijke kosten gaat over het zwembadmodel. Compass Pools biedt hierin diverse mogelijkheden! Het assortiment bestaat uit de volgende zwembad-series: Plungepool, Aqua Nova, Briliant, Lounger, XL Trainer Fast Lane, Java en de XXL Trainer serie. Ieder zwembadmodel is in speciale zwembadkleuren verkrijgbaar, waardoor het zwembad een luxe uitstraling krijgt.

Ieder zwembadmodel neemt weer andere eigenschappen met zich mee. Dit wil zeggen dat er ook andere kosten aan verbonden zijn. Op onze pagina over zwembadmodellen vind je alle informatie over de verschillende modellen. Door op het gewenste zwembadmodel te klikken krijg je specifieke informatie en mogelijke afmetingen te zien.

De afmetingen van jouw zwembad

Ieder zwembadmodel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo vind je altijd een zwembad dat perfect in je tuin past. Uiteraard nemen verschillende afmetingen ook verschillende kosten met zich mee. De afmetingen van onze zwembaden variëren tussen de 3,5 en 14 meter.

Heb je wat minder ruimte in je tuin, maar wil je toch graag baantjes trekken? Dan is het ook mogelijk om een zwembad met tegenstroom aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat je zelf de stroming snelheid bepaalt, waardoor je op ieder gewenst niveau kunt zwemmen. In de meeste gevallen wordt dit geregeld met een zwemmachine of Jetstream. Deze systemen neemt uiteraard ook kosten met zich mee, maar je kunt wel een kleiner zwembad laten aanleggen.

Wil je meer weten over een zwembad met tegenstroom en hoe dit precies werkt? Lees dan onze blog ‘zwembad met tegenstroom om langere afstanden te zwemmen in je tuin’.

Voor welke optionele extra’s ga je?

Met een standaard zwembad profiteer je al van heerlijke verkoeling tijdens de zomermaanden. Maar er zijn ook leuke optionele extra’s die jouw zwembad net wat luxer maken. Denk bijvoorbeeld aan een waterval, een jetstream of LED-zwembadverlichting. Met deze optionele extra’s voeg je een echte eye-catcher toe aan je zwembad in de tuin. Bovendien brengt het een mooie sfeer met zich mee tijdens het zwemmen. Uiteraard zorgen extra opties ook voor extra kosten voor jouw zwembad in de tuin.

De technische installatie

Zwembadwater moet uitnodigen om erin te springen. Dus geen troebel water of vies groen water met een glibberige bodem. Dit wil zeggen: zwembadwater dat vrij is van bacteriën en parasieten. Met behulp van zwembadtechniek houd je het zwembadwater helder en gezond. Zo biedt Compass Pools een energiezuinige filterinstallatie met alle technische onderdelen die nodig zijn voor de reiniging van het zwembadwater. Wil je meer weten over zwembadtechniek? Lees dan onze blog: ‘zwembadtechniek: zo houd je het water helder en gezond’.

Ook bij het verwarmen van je zwembad komt zwembadtechniek kijken. En nu horen we je al denken: een zwembad verwarmen, dat kost toch bakkenvol geld aan energie? Geen zorgen. De zwembaden van Compass Pools die ingebouwd worden in de tuin worden goed geïsoleerd met als gevolg een lagere energierekening. Er zijn verschillende manieren om je zwembad te verwarmen. En iedere optie neemt weer een ander kostenplaatje met zich mee. Lees onze blog ‘zwembadverwarming: wat is de beste én goedkoopste optie?’ om erachter te komen welke optie het beste bij jou past.

De bouwkundige kosten

Naast het zwembad zelf komen er natuurlijk ook bouwkundige werkzaamheden kijken bij het aanleggen van het zwembad in de tuin. Op basis van jouw wensen kunnen onze specialisten een inschatting maken van de bouwkundige kosten voor jouw project. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

En wat kost het onderhoud van een zwembad in de tuin?

Wat de uiteindelijke onderhoudskosten zijn, is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Ga je het zwembad in de tuin volledig zelf onderhouden of laat je dit doen? Bij Compass Pools is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze contracten zijn voornamelijk gericht op het voorkomen van storingen, in plaats van het verhelpen ervan.

Bij onderhoud kun je ook denken aan het schoonmaken van je zwembad. Dit zodat je onbezorgd kunt genieten van schoon en gezond zwembadwater. Zie jij op tegen de tijdrovende klus om je zwembad regelmatig schoon te maken? Dan biedt Compass Pools dé ideale oplossing: een zelfreinigend zwembad. Het luxe VANTAGE-systeem is nagenoeg onzichtbaar, waardoor het geen afbreuk doet aan de uitstraling van je zwembad. Wil je meer weten over het zelfreinigend zwembad? Lees dan onze blog: ‘zwembad schoonmaken: wij bieden een luxe oplossing’.

Wat zijn de energiekosten van een zwembad in de tuin?

Naast kosten voor het aanleggen van het zwembad, moet je natuurlijk ook rekening houden met de kosten achteraf. Veel mensen denken hierbij al snel aan hoge energiekosten voor het verwarmen van het zwembad. Maar wat kost een zwembad in de tuin nou echt aan energie? Het energieverbruik is afhankelijk van verschillende zaken.

De factor die hier de meeste invloed op heeft is het volume van je zwembad. Hoe groter en dieper het zwembad is, hoe meer energie het kost om het zwembad te verwarmen. Uiteraard is de gewenste temperatuur ook van invloed op de energiekosten. Zo streven sommige mensen naar een minimale temperatuur van 28 graden, terwijl anderen ook akkoord gaan met een aantal graden minder. Dat scheelt natuurlijk enorm in energieverbruik.

Ook de gebruiksduur van het zwembad heeft invloed op de energiekosten. Je verbruikt natuurlijk minder energie als je het zwembad alleen in de zomermaanden gebruikt i.p.v. het gehele jaar door. Kortom, je hebt de energiekosten voor het verwarmen van je zwembad voor een groot gedeelte zelf in de hand.

Een op maat gemaakte offerte voor jouw zwembad in de tuin

Over het algemeen is een van die eerst vragen die aan ons wordt gesteld: wat kost een zwembad in de tuin? Hier kunnen we meestal niet direct op antwoorden. De kosten zijn namelijk afhankelijk van verschillende keuzes die je maakt. De prijzen bij Compass Pools kunnen hierdoor enorm uiteenlopen. Om jou toch een specifiek antwoord te kunnen geven op de vraag ‘wat kost een zwembad in de tuin?’ maken wij graag een op maat gemaakte offerte die passend is bij jouw wensen. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.