fbpx

Zwembad schoonmaken: wij bieden een luxe oplossing

compasspools-image
Homepage Zwembad schoonmaken: wij bieden een luxe oplossing

Heb jij altijd al gedroomd van een zwembad in de tuin? Maar zie je op tegen de tijdrovende klus om je zwembad regelmatig handmatig schoon te maken? Dan is een zelfreinigend zwembad dé ideale oplossing voor jou! Hierdoor kun jij optimaal van je zwembad genieten, zonder dat je kostbare tijd verliest aan het schoonmaken van je zwembad. In deze blog leggen we aan je uit hoe het zelfreinigend zwembad van Compass Pools werkt en waarom het schoonmaken van je zwembad eigenlijk zo belangrijk is. 

Waarom is het belangrijk om je zwembad goed te onderhouden? 

Een goed onderhouden en schoon zwembad staat garant voor een plezierige tijd in het water en biedt een veilige omgeving voor iedereen die erin wil zwemmen. Je zwembad schoonmaken is dus enorm belangrijk. Dit betekent niet alleen het regelmatig verwijderen van vuil, maar ook het verwijderen van onzuiverheden die zich kunnen ophopen in het zwembadwater. Maak je jouw zwembad niet regelmatig schoon? Dan kunnen er algen of bacteriën groeien die schadelijk zijn voor je gezondheid. 

 

De pH-waarde en algehele zuurtegraad reguleren 

Het is ook essentieel om chemicaliën toe te voegen aan het zwembadwater om de pH-waarde en de algehele zuurtegraad te reguleren. Als de pH-waarde niet binnen het juiste bereik ligt, kan dit een negatief effect hebben op de kwaliteit van het zwembadwater en zelfs schadelijk zijn voor de zwemmers. Dit wil je voorkomen. 

 

Zwembadfilter schoonmaken 

Een ander belangrijk onderdeel van het onderhoud van je zwembad is het filter. Het filter verwijdert al het vuil en de onzuiverheden uit het zwembadwater. Vervang je het filter niet regelmatig? Dan kan het verstopt raken, waardoor het zwembadwater vuil en ongezond kan worden. Daarnaast is het verstandig om de omgeving om het zwembad ook goed schoon te maken. Als er bladeren of ander afval in het zwembad of in de tuin rondom het zwembad blijft liggen, kan dit zorgen voor algengroei. Dit vermindert de kwaliteit van je zwembadwater. 

 

Zelfreinigend zwembad: niet langer een illusie maar de luxe realiteit 

Niemand zit erop te wachten om het zwembad in de tuin handmatig schoon te maken. Je zwembad schoonmaken is namelijk een behoorlijk tijdrovende klus. Daarom komt Compass Pools met dé ideale oplossing: een zelfreinigend zwembad. Vroeger droomde we ervan, maar tegenwoordig is het de luxe realiteit. Hoe tof is dat? 

 

Het luxe VANTAGE-systeem van Compass Pools is nagenoeg onzichtbaar en doet hierdoor geen afbreuk aan de uitstraling van je zwembad. De spuitnozzles en accessoires zijn in drie verschillende kleuren leverbaar. Op die manier past het altijd perfect bij jouw gekozen zwembadkleur. De telescopische pop-up spuitnozzles van het VANTAGE-systeem bereiken een oppervlakte dat viermaal groter en krachtiger is dan dat van klassieke reinigingssystemen. Een VANTAGE-systeem zorgt niet alleen voor een zelfreinigend zwembad, maar het draagt ook bij aan de luxe uitstraling van het zwembad in jouw tuin. In dit filmpje op Youtube laten we je zien hoe het VANTAGE-systeem werkt. 

 

Ongekende zwembadreiniging van oppervlak tot bodem 

Het VANTAGE-systeem zorgt voor een ongekend goede zwembadreiniging, van oppervlak tot bodem. Je zwembad handmatig reinigen is vanaf nu verleden tijd met dit luxe en zeer gebruiksvriendelijke systeem. Het systeem is het beste, zelfreinigende systeem voor monoblock keramische zwembaden. Het zorgt ervoor dat jij optimaal kunt genieten van je zwembad. 

 

Wil jij je zwembad schoon en kraakhelder hebben, zonder enige moeite in combinatie met een uitstekende kwaliteitsgarantie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

Op welke zwembaden kan het VANTAGE-systeem geplaatst worden? 

Het klinkt natuurlijk fantastisch, een zelfreinigend zwembad. Nooit meer handmatig je zwembad schoonmaken. Maar is het VANTAGE-systeem op ieder zwembad toepasbaar? Ja, zeker! Welk soort zwembad je ook kiest, Compass Pools vindt het belangrijk dat je op elk moment van jouw zwembad kunt genieten. Vervelende en tijdrovende handelingen voor het onderhoud van je ingebouwde zwembad zijn verleden tijd: Compass Pools biedt het exclusieve VANTAGE-systeem, geschikt voor alle zwembadmodellen. 

Wateronderhoud met verschillende desinfectiemiddelen

Is jouw zwembad helemaal schoon? Dan ben je er helaas nog niet helemaal. Je moet namelijk ook nog voor helder en schoon water zorgen met een goede zwembadpomp of zwembadfilter. Jouw zwembad wordt altijd met leidingwater gevuld. Dit water moet op de juiste manier gedesinfecteerd worden. Dat komt omdat algen, bacteriën, huidschilfers en haren al snel zorgen voor viezigheid in het water. Desinfectiemiddelen waarvan je gebruik zou kunnen maken zijn chloor of zout. 

 

Chloor gebruiken als desinfectiemiddel 

Chloor is het meest gebruikte desinfectiemiddel om je zwembadwater schoon te krijgen. Door chloortabletten of chloorpoeder in een chloordispenser te doen worden de bacteriën in jouw zwembadwater snel gedood. Je wil natuurlijk dat het zwembadwater hierdoor zo lang mogelijk schoon blijft. Daarom is het belangrijk om het water regelmatig te testen. 

 

Hierbij zijn er drie belangrijke waardes die je moet testen: de alkaliteit (TA), de pH-waarde en chloor. We raden je aan om dit minimaal één keer per week te testen. 

 

Of maak gebruik van zout 

Niet ieder lichaam reageert hetzelfde op chloor. Het kan namelijk zo zijn dat je er jeuk van krijgt of dat je ogen ervan gaan branden. Daarom is er ook nog een andere oplossing om als desinfectiemiddel te gebruiken: zwembadzout! Je gebruikt het zwembadzout in combinatie met een zoutelektrolyse. Dit is een zoutwatersysteem dat het zout omzet in natuurlijke chloride. Dit ontsmet het water. 

 

Onderhoudscontracten van Compass Pools

Compass Pools biedt naast het plaatsen van luxe zwembaden en een hoge kwaliteitsgarantie ook service- en onderhoudscontracten. Deze zijn meer gericht op het voorkomen van storingen, in plaats van het verhelpen ervan. Met een regelmatige check van de techniek wordt de levensduur van je zwembad verlengd. Door een correcte afstelling van de techniek en een regelmatige controle, kun je een hoop energie besparen. Dit scheelt je natuurlijk flink in kosten. Ook zorgt een herhaaldelijke check voor een goede basis van veilig en hygiënisch zwemwater. 

 

Wij bieden twee verschillende soorten service- en onderhoudscontracten: Comfort en Exclusief. Ben je benieuwd welk contract er het beste bij jouw wensen past? Neem dan een kijkje op onze pagina over service- en onderhoudscontracten bij Compass Pools.  

 

Zwembad schoonmaken met Compass Pools 

Heb jij interesse in een zelfreinigend zwembad van Compass Pools? En heb je nog vragen over ons VANTAGE-systeem? Of wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!