fbpx

Tips voor optimaal gebruik van je zwembad (zomer en winter)

compasspools-image
Homepage Tips voor optimaal gebruik van je zwembad (zomer en winter)

Heb jij een zwembad in je tuin of overweeg je om deze aan te laten leggen? Dan wil je natuurlijk het hele jaar door optimaal gebruik kunnen maken van je zwembad. In deze blog geven we je diverse tips om optimaal gebruik te maken van je zwembad, zowel in de zomer als de winter.

De zomer: het seizoen van zon en zwemplezier

De zomer is natuurlijk hét seizoen om maximaal van je zwembad te genieten. Met onderstaande tips haal je het maximale uit je zwembad tijdens de warmste dagen van het jaar.

1: Regelmatig onderhoud is essentieel

Wil je ervoor zorgen dat je zwembad altijd klaar is voor een frisse duik? Dan is regelmatig onderhoud essentieel. Controleer de pH-waarde en het chloorgehalte minimaal eens per week en pas deze zo nodig aan. Op die manier blijft het water helder en gezond.

Veel mensen zien op tegen het onderhoud van het zwembad. Daarom biedt Compass dé ideale oplossing: een zelfreinigend zwembad. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Je zwembad ziet er constant pico bello uit, zonder dat jij hier tijd en moeite in hoeft te steken. Met het VANTAGE-systeem van Compass Pools is dit écht mogelijk. En omdat dit systeem nagenoeg onzichtbaar is doet het geen afbreuk aan de uitstraling van het zwembad.

Wil je meer weten over het VANTAGE-systeem van Compass Pools? Bekijk dan onze blog: ‘wat zijn de voordelen van een zelfreinigend zwembad?

2: Kies voor goede zwembadafdekking

Steeds meer mensen kiezen voor goede zwembadafdekking. Logisch, want dit levert je veel voordelen op. Zo houdt het niet alleen je zwembadwater schoon, maar bespaart het je ook kosten op energie en water. Goed voor het milieu én de portemonnee dus.

Bovendien is veiligheid prioriteit nummer één. Daarom is het belangrijk om de juiste zwembadafdekking te kiezen. Wij raden altijd een lamellendeck aan. Bij een lamellendeck van Compass Pools staan bescherming, isolatie en veiligheid centraal. Het lamellendeck is namelijk in staat om het gewicht van kinderen en huisdieren te dragen. Ideaal wanneer je kinderen of huisdieren in de tuin rondom het zwembad aan het spelen zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze in het zwembad vallen, want ze worden opgevangen door het lamellendeck. Kortom, de juiste zwembadafdekking biedt tal van voordelen.

De winter: ook buiten het hoogseizoen genieten van je zwembad

Met de juiste voorbereidingen kun je ook tijdens de koudere maanden van je zwembad genieten. Hieronder geven we je een aantal tips.

1: Zwembad verwarmen

In Nederland is het maar een aantal weken per jaar écht warm. Maar het liefst geniet je ook buiten het hoogseizoen om van je zwembad in de tuin. Maar voor elke uitdaging is er een oplossing, en dus kunnen alle zwembaden van Compass Pools worden uitgebreid met zwembadverwarming.

Er zijn diverse soorten zwembadverwarming mogelijk. Denk aan zwembadverwarming door een boiler, Cv-installatie of een warmtepomp. Ons advies? Wanneer een warmtepomp wordt gecombineerd met zonnecollectoren wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Alleen een kleine hoeveelheid elektriciteit om de pomp te laten draaien is dan nog nodig.

2: Zwembad winterklaar maken

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen écht beginnen te dalen, ontkom je er haast niet aan. Het is tijd om je zwembad winterklaar te maken. Het beste moment om dit te doen is als de temperatuur van het water onder de 12 graden is. Bij het winterklaar maken van je zwembad kun je uit twee methodes kiezen: de passieve of actieve overwintering.

Een actieve overwintering geldt voor zwembaden waar de filterinstallatie vorstvrij staat. Hierbij vertraag je eigenlijk de werking van je zwembad, maar de zwembadpomp blijft in de winterperiode dus wel draaien. Staat de filterinstallatie van jouw zwembad niet op een vorstvrije plek? Dan kies je het beste voor een passieve overwintering. Hierbij zet je de volledige werking van je zwembad stop.

Hoe je dit precies aanpakt? Daar hebben we een uitgebreide blog over geschreven. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe je jouw zwembad winterklaar maakt, zowel met de actieve als passieve methode. Lees onze blog: ‘9 stappen om je zwembad winterklaar te maken’.

Conclusie

Of het nu zomer of winter is, met de juiste voorbereidingen en onderhoud kun optimaal gebruik maken van je zwembad. Compass Pools kan je helpen bij zowel de aanleg als het onderhoud van je zwembad, zodat je altijd verzekerd bent van een frisse duik, ongeacht het seizoen.