fbpx

Monoblok zwembad laten plaatsen?

compasspools-image
Homepage Monoblok zwembad laten plaatsen?

Overweeg jij om een monoblok zwembad te laten plaatsen in je tuin? Goede keuze, maar voordat je de sprong waagt wil je natuurlijk alle ins en outs kennen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van monoblok zwembaden. We gaan het hebben over de voordelen die jouw zomerse dagen nog mooier maken, maar ook over de eventuele hobbels die je tegenkomt. Hoe zit het met de plaatsing? En wat zijn de kosten die je kunt verwachten? Kortom, na het lezen van deze blog weet jij alles over het laten plaatsen van een monoblok zwembad. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

Wat is een monoblok zwembad?

Voordat we je meer vertellen over de eigenschappen, de plaatsing en de kosten van een monoblok zwembad, staan we eerst even stil bij de essentie: wat is een monoblok zwembad eigenlijk? Simpel gezegd is het een zwembad dat als één geheel wordt geleverd en geplaatst. Denk aan een kant-en-klare kuip die in een keer in je tuin geplaatst kan worden.

Het verschil met de traditionele zwembaden zit ‘m in de naadloze constructie. Geen losse onderdelen die ter plekke in elkaar gezet moeten worden. Handig, toch?

Wat zijn de voordelen van een monoblok zwembad?

Het plaatsen van een monoblok zwembad is ontzettend populair. En dat is niet voor niets zo. Een monoblok zwembad neemt ontzettend veel voordelen met zich mee. Het eerste voordeel in vergelijking met een traditioneel zwembad is de snelheid van de installatie. Omdat het zwembad in één geheel geleverd wordt is de installatie razendsnel. Zo kun jij extra snel genieten van een verkoelende duik.

Een ander groot voordeel is het naadloze design. Geen lelijke voegen of naden die afbreuk doen aan de uitstraling van je zwembad. Het monoblok zwembad geeft een strakke, moderne look die perfect past in je tuin. En laten we niet vergeten dat het onderhoud hierdoor een stuk makkelijker wordt. Minder voegen betekent minder kans op vuilophoping.

Last but not least is de duurzaamheid. De constructie van een monoblok zwembad is ontzettend sterk waardoor het jarenlang meegaat. Hierdoor haal je er niet alleen plezier uit voor nu, maar ook voor in de toekomst. Ga jij je huis verkopen? Dan draagt het monoblok zwembad bij aan de waardevermeerdering van je woning.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een monoblok zwembad?

Hoewel een monoblok zwembad veel voordelen met zich meeneemt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Omdat een monoblok zwembad als geheel geproduceerd wordt, heb je minder vrijheid in het aanpassen van het ontwerp. Gelukkig biedt Compass Pools veel verschillende zwembadmodellen waardoor je altijd wel een variant vindt die past bij jouw wensen en de tuin.

Hoe verloopt de plaatsing van het zwembad?

In tegenstelling tot de tijdrovende aanleg van andere soorten zwembaden, verloopt de plaatsing van een monoblok zwembad relatief snel. Voor een uitgebreid overzicht over hoe de aanleg van het zwembad in zijn werk gaat verwijzen we je door naar onze blog: ‘hoe verloopt te plaatsing van een zwembad’.

Om je alvast een beeld te geven van de plaatsing nemen we de diverse stappen hieronder beknopt met je door:

  • Dag 1: We starten met de grondwerken. Het zwembad wordt met een graafkraan in de voorziene put geplaatst en de leidingen worden tot in de technische ruimte gelegd.
  • Dag 2: Deze dag besteden we aan het chappen tot aan de bovenste rand van de zwembadkuip. Dit doen we met behulp van een chapepomp.
  • Dag 3 en 4: Deze dagen staan in het teken van het zwembad vullen met water.
  • Dag 5: Nu is het tijd om de boordstenen rondom het zwembad te plaatsen.
  • Dag 6: We gaan de filterinstallatie opstarten en de zwembadafdekking plaatsen.
  • Dag 7: Hier gaan we aan de slag met de afwerking. Ook krijg je en uitleg en handleiding over het gebruik van het zwembad.

Wat kost een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad is over het algemeen goedkoper dan een bouwkundig zwembad. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de afmetingen van het zwembad, de materiaalkeuze en de bereikbaarheid van je tuin.

Wil je graag een prijsindicatie ontvangen voor het plaatsen van een zwembad in jouw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Op basis van jouw wensen kunnen we vrijblijvend een prijsindicatie geven.

Waar moet je aan denken bij het onderhouden van een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad scoort absoluut punten als het gaat om het onderhoud. Door het naadloze ontwerp en de beperkte voegen is het onderhoud een stuk eenvoudiger dan bij traditionele zwembaden. Minder naden betekent minder plekken waar vuil en algen zich kunnen verstoppen, waardoor de schoonmaak een stuk eenvoudiger wordt.

Om het zwembadwater in optimale staat te houden is het regelmatig controleren en balanceren van de chemische samenstelling belangrijk. Om het onderhoud écht eenvoudig te maken biedt Compass Pools ook een zelfreinigend zwembad. Dit is mogelijk door het luxe VANTAGE-systeem. En omdat dit systeem nagenoeg onzichtbaar is doet het geen afbreuk aan de uitstraling van je zwembad.

Hoe dit VANTAGE-systeem werkt en welke mogelijkheden deze biedt? Daar vertellen we je graag alles over in onze blog ‘wat zijn de voordelen van een zelfreinigend zwembad?’.

Monoblok zwembad laten plaatsen?

Nu ben je op de hoogte van alle ins en outs over monoblok zwembaden. Heb je toch nog vragen of heb je interesse om een monoblok zwembad in de tuin te laten plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag klaar om al je vragen te beantwoorden.