fbpx

Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

compasspools-image
Homepage Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

In tegenstelling tot de tijdrovende aanleg van een betonnen zwembad, verloopt het plaatsen van een keramisch-vinylester composiet zwembad relatief snel. In deze blog nemen we de verschillende stappen van de plaatsing van een zwembad met je door.

Dag 1: Grondwerken en plaatsing van de zwembadkuip

Op de eerste dag starten we met de grondwerken. Hierbij graven we de put van je zwembad uit. Hoe groot deze put moet worden hangt af van het zwembadmodel dat jij hebt gekozen.

We maken een vloerplaat stabilisé. Het zwembad wordt met behulp van de graafkraan (of torenkraan indien nodig) in de voorziene put geplaatst. Vervolgens worden de zwembadleidingen van het zwembad tot in de technische ruimte gelegd. In deze technische ruimte wordt de filterinstallatie al opgebouwd en de leidingen worden aangesloten.

Dag 2: Chappen voor een stabiele plaatsing van het zwembad

Is het zwembad geplaatst? Dan besteden we de tweede dag aan chappen tot aan de bovenste rand van de zwembadkuip. Dit doen we met behulp van een chapepomp. Dit zodat de trappen en rolluikbak goed ondervuld worden en dit onder druk. Op die manier wordt het zwembad op een stabiele manier geplaatst.

Dag 3 en 4: Het zwembad vullen met water

Op de derde en vierde dag is het tijd om de kuip te vullen met water. Vanaf nu krijg je dus ook stilaan het echte zwembadgevoel. Maar nog even wachten, over enkele dagen kun je jouw eerste plons nemen.

Dag 5: Het plaatsen van de boordstenen

Zwembad plaatsen? Check. Water? Check. Nu is het tijd om de boordstenen rondom het zwembad te plaatsen. Deze boordstenen zijn de finishing touch van je zwembad. Je zwembad ziet er nu afgewerkt uit.

Dag 6: Opstarten van de filterinstallatie en het plaatsen van de zwembadafdekking

Op de zesde dag zetten we de filterinstallatie aan en monteren we de zwembadafdekking. Qua zwembadafdekking zijn er verschillende mogelijkheden, maar in verreweg de meeste gevallen wordt er gekozen voor een inbouwrolluik.

Mits je de juiste zwembadafdekking aanschaft, biedt dit verschillende functies en voordelen. De meeste soorten zwembadafdekking zijn in staat om de temperatuur van het zwembadwater te behouden. Sommige varianten zijn zelfs uitermate geschikt om het zwembad te verwarmen. Op die manier win je zo’n 4 tot 8 graden met een solar rolluik. Dat scheelt je enorm in maandelijkse kosten.

Naast dat een zwembadafdekking goed is om de temperatuur van je zwembadwater op peil te houden, biedt het ook veiligheidsvoordelen. Wanneer jouw kinderen of huisdieren in het zwembad vallen, worden zij opgevangen door de zwembadafdekking.

Dag 7: Tijd voor de afwerking

Het is bijna tijd om optimaal te genieten van je zwembad. Om de laatste details af te werken stofzuigen we het volledige zwembad nog een keer en verwijderen we al het resterende vuil. Tot slot geven we je een deskundige uitleg over het gebruik van je zwembad. Ook geven we je een handleiding mee zodat je altijd nog iets op kunt zoeken.