fbpx

4 kostenbesparende tips voor het aanleggen en onderhouden van je zwembad

compasspools-image
Homepage 4 kostenbesparende tips voor het aanleggen en onderhouden van je zwembad

Overweeg jij een zwembad aan te leggen of heb je er al een? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de kosten die een zwembad met zich meebrengt. Qua aanleg, maar ook op het gebied van onderhoud. Daarom delen we graag verschillende tips voor het aanleggen en onderhouden van een zwembad, met een focus op kostenbesparing.

Tip 1: Investeer in kwalitatieve zwembadafdekking

Een goede zwembadafdekking is een van de beste investeringen die je kunt doen. Het houdt niet alleen vuil en bladeren buiten, maar het minimaliseert ook het warmteverlies, waardoor je energiekosten worden verlaagd. Daarnaast voorkom je met goede zwembadverwarming waterverlies. Bij een open zwembad vindt namelijk in veel hogere mate verdamping plaats.

En leuk feitje: de zwembadafdekking van Compass Pools is ook nog eens kindvriendelijk. Ons lamellendeck kan namelijk het gewicht van kinderen en huisdieren dragen. Hierdoor kun je hen veilig achterlaten in de tuin bij het zwembad, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze in het zwembad vallen.

Tip 2: Optimaliseer je zwembadverwarming

In ons koude kikkerlandje ontkom je er niet aan om je zwembad te verwarmen. Of het nu gaat om zonnepanelen, warmtepompen of een efficiënte gasverwarming, het is essentieel om je zwembadverwarming goed te kiezen en te onderhouden. Zorg ervoor dat je het juiste systeem kiest op basis van jouw wensen en budget, en vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om de efficiëntie te behouden.

Het verwarmen van je zwembad kost energie, maar het uiteindelijke verbruik heb je grotendeels zelf in de hand. Combineer je een warmtepomp met zonnepanelen? Dan wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is dan enkel een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig om de pomp te laten draaien.

Zonnecollectoren zijn relatief duur in aanschaf, maar eenmaal geplaatst kun je het zwembadwater wel gratis verwarmen. Je warmtepomp combineren met zonnecollectoren is duurzaam, veilig en goed voor het milieu.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je zwembad te verwarmen? Hier hebben wij een uitgebreid artikel over geschreven: ‘zwembadverwarming: wat is de beste en goedkoopste optie?

Tip 3: Regelmatig onderhoud is essentieel

Voorkom dure reparaties door regelmatig onderhoud uit te voeren aan je zwembad. Houd het water in balans en reinig de filters en pompen op tijd. Bij Compass Pools begrijpen we dat je opziet tegen dit onderhoud. Daarom bieden wij de perfecte oplossing; een zelfreinigend zwembad.

Ja je leest het goed, een zelfreinigend zwembad. Met ons exclusieve VANTAGE-systeem is het onderhoud van een ingebouwd zwembad verleden tijd. Het VANTAGE-systeem is vrijwel onzichtbaar, waardoor het ook geen afbreuk doet aan de uitstraling van het zwembad.

Het VANTAGE-systeem zorgt voor een ongekend goede zwembadreiniging, van oppervlak tot bodem. Zelf reinigen is verleden tijd met dit luxe en gebruiksvriendelijke systeem. Het systeem is het beste, zelfreinigende systeem voor monoblock keramische zwembaden en zorgt ervoor dat jij optimaal van je zwembad kunt genieten. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Tip 4: Houd de waterstand op peil

Controleer regelmatig de waterstand van je zwembad en zorg ervoor dat deze op het juiste niveau blijft. Een te laag waterpeil kan leiden tot overbelasting van de pomp en filter, terwijl een te hoog waterpeil kan leiden tot overlopen en verspilling van water. Door de waterstand op peil te houden, optimaliseer je de efficiëntie van je zwembadsysteem en verminder je onnodige kosten.

Conclusie

Met bovenstaande kostenbesparende tips kun jij écht gaan genieten van je zwembad in de tuin. Onthoud dat voorzorgsmaatregelen en investeringen op de lange termijn enorme besparingen kunnen opleveren. Heb je nog vragen of wil je meer advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze specialisten voorzien je graag van een passend advies.