fbpx

Zwembadafdekking: zorgeloos genieten van je zwembad

compasspools-image
Homepage Zwembadafdekking: zorgeloos genieten van je zwembad

De juiste zwembadafdekking biedt veel voordelen voor jouw zwembad, je onderhoudskosten, de veiligheid én het milieu. Daarom biedt Compass Pools hoogwaardige zwembadafdekking met een luxe en strakke uitstraling. In deze blog vertellen we je hoe je het maximale uit je zwembad haalt door de juiste zwembadafdekking aan te schaffen.

Waarom zwembadafdekking aanschaffen?

Steeds meer mensen kiezen voor zwembadafdekking bij het zwembad in hun tuin. Niet alleen omdat het zwembadwater dan schoon blijft, maar ook om kosten te besparen op energie en water. We nemen hieronder de belangrijkste voordelen van kwalitatieve zwembadafdekking met je door.

Veiligheid is prioriteit nummer één

Wist je dat zwembadafdekking van Compass Pools kindvriendelijk is? Een lamellendeck kan namelijk het gewicht van kinderen en huisdieren dragen. Hierdoor kun je hen veilig achterlaten in de tuin en bij het zwembad, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze in het zwembad vallen.

Gezond en schoon zwembadwater

Een zwembad zonder zwembadafdekking kan snel vuil worden. Er kunnen namelijk sneller bladeren en ander vuil in het zwembadwater terechtkomen. Met zwembadafdekking bescherm je jouw zwembadwater tegen dit vuil. Hierdoor hoef je het minder te reinigen, minder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen én het is zeer kostenefficiënt.

Energiebesparing

In ons koude kikkerlandje is het raadzaam om zwembadverwarming aan te schaffen. En een zwembad verwarmen kost geld en energie. Door verdamping verliest het zwembadwater warmte. Door zwembadafdekking aan te schaffen zorg je ervoor dat de warmte in het zwembad blijft. Doordat de warmte wordt vastgehouden, hoeft de warmtepomp minder energie te verbruiken.

Bovendien beschermt een lamellendeck je zwembadwater ook tegen te veel opwarming van de zon. Dit is ideaal tijdens de warme zomerdagen. Het lamellendeck weerkaatst de zonnestralen waardoor het zwembadwater op de gewenste temperatuur blijft.

Wil je meer weten over de verschillende manieren om je zwembad te verwarmen? Lees dan onze blog: ‘Zwembadverwarming: wat is de beste én goedkoopste optie?’.

Voorkom verdamping van het zwembadwater

Een open zwembad leidt tot waterverlies. Goede zwembadafdekking voorkomt in hoge mate verdamping. Wanneer je het zwembad afdekt heb je natuurlijk ook minder kans dat er bladeren, puin en ander vuil in het zwembad terechtkomen. Hierdoor hoef je het water minder vaak schoon te maken. En bij die reiniging gaat natuurlijk ook weer veel water verloren.

Minder chloor gebruik:
Doordat er geen zon in het zwembad komt heb je ook nog eens minder chloor nodig. Chloor wordt namelijk afgebroken door UV licht. Als het deck dicht is, is het bad bad donker.

Zorgeloos genieten van je zwembad met een Compass Pools lamellendeck

Je bent nu op de hoogte van het belang van goede zwembadafdekking. Daarom biedt Compass Pools dé ideale zwembadafdekking: een lamellendeck. Bij het Compass Pools lamellendeck staan bescherming, isolatie en veiligheid centraal. De zwembadafdekking garandeert totale veiligheid voor mens en dier rondom het zwembad in de tuin. Het lamellendeck van Compass Pools is namelijk in staat om het gewicht van kinderen, huisdieren én volwassenen eenvoudig te dragen.

Daarnaast beschermt de zwembadafdekking het zwemwater tegen vuil zoals bladeren en zorgt het voor een optimale energiebesparing op de verwarming van je zwembadwater. Hierdoor zullen de kosten voor je zwembadverwarming veel lager uitkomen. Goed voor het milieu én de portemonnee dus.

Keuze uit drie soorten lamellen

Bij Compass Pools onderscheiden we drie soorten lamellen voor de zwembadafdekking van jouw zwembad. Iedere materiaalsoort neemt weer andere eigenschappen, voor- en nadelen met zich mee. Hieronder nemen we de drie soorten lamellen met je door, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

PVC lamellen

Wanneer je een wat kleiner budget hebt, maar toch kwalitatieve zwembadafdekking wenst, is PVC-lamellen de ideale optie voor jou. Door de samenstelling van de PVC-korrels (300 gram/ m2) heeft dit materiaal een wanddikte die boven de 1 mm zit. Dat maakt de PVC-lamel, in vergelijking met bestaande merken, veel steviger en duurzamer. Het lamellendeck is in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je altijd zwembadafdekking hebt dat past bij jouw smaak en de tuin.

Polycarbonaat lamellen

De volgende optie voor je lamellendeck is polycarbonaat lamellen. Vergeleken met PVC is het transparante polycarbonaat nog beter bestand tegen hogere temperaturen. Daarnaast heeft het een hogere UV-resistentie en is het slagvaster en dus beter bestand tegen hagel. Het laat bovendien gemakkelijker licht door dan PVC, waardoor het lamellendeck, en daarmee het water, ook sneller en beter opwarmt.

Polycarbonaat anti-alg lamellen

De combinatie van licht en warmte vormt een ideale voedingsbodem voor algen. Om deze algvorming tegen te gaan, bieden wij het door ons gepatenteerde anti-alg lamel, dat enkel in een polycarbonaat uitvoering beschikbaar is. Het unieke aan deze zwembadafdekking is dat de bovenkant van het scharnier zwart is. Zwart heeft natuurlijk als eigenschap dat het licht afstoot. Daarom krijg je geen lichtinval op het geschakelde profiel en voorkom je algvorming. Deze zwembadafdekking is verkrijgbaar in solar én solar Alu look uitvoering.

Kindvriendelijke zwembadafdekking door waterdichte kwaliteit

Een zwembad in de tuin brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo kun je vaak je kinderen of huisdieren niet alleen laten in de buurt van het zwembad. Dit omdat de kans aanwezig is dat zij in het zwembad vallen. Het Compass Pools lamellendeck is in staat om het gewicht van kinderen, volwassenen en huisdieren gemakkelijk te dragen. De zwembadafdekking voldoet namelijk aan de strengste EU-normen.

Daarnaast is het uiterst stevige lamellendeck bestand tegen Uv-straling en mechanische schade. Door te kiezen voor een solar-lamellendeck wordt het zwembadwater extra opgewarmd en koelt het ‘s nachts minder snel af. Dit komt door de speciale solarafwerking. Een ander groot voordeel van een lamellendeck is dat het gebruik van chloor en desinfectiemiddelen zal afnemen.

Een stijlvolle en luxe afwerking

Ook de uitstraling van de zwembadafdekking is belangrijk. Daarom geeft het lamellendeck van Compass Pools vorm en kleur aan je zwembad. Wij maken gebruik van een unieke overloopgoot, waardoor de Compass Pools zwembaden een hogere waterstand hebben. Hierdoor ontstaat er een stijlvol en luxe uitzicht op de omringende tuin.

Het lamellendeck van Compass Pools wordt volledig geïntegreerd in het zwembad en in de daarvoor bestemde roldeck-nis. De lamellen rollen langs de wieltjes die niet onder het wateroppervlak gemonteerd worden. De aandrijving van de zwembadafdekking wordt verzorgd door een hoogwaardige RVS-motor. Deze is gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening.

Renoveer de huidige zwembadafdekking

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een zwembad met zwembadafdekking in de tuin hebt. Is jouw huidige zwembadafdekking toe aan een renovatie? Of is je huidige zwembadafdekking niet sterk genoeg, waardoor je altijd in de buurt moet blijven wanneer je kinderen of huisdieren in de tuin zijn? Doe dan een beroep op een dealer van Compass Pools Nederland. Onze specialisten adviseren je graag over de renovatie of over een nieuwe zwembadafdekking die perfect past bij de stijl van jouw zwembad.

Zwembadafdekking van Compass Pools

Compass Pools biedt verschillende mogelijkheden betreft zwembadafdekking, zodat je bespaart op geld, energie én water. Ook wanneer je de huidige zwembadafdekking wilt renoveren ben je bij Compass Pools aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.