fbpx

Zwembadonderhoud: waar moet je aan denken?

compasspools-image
Homepage Zwembadonderhoud: waar moet je aan denken?

Het is een warme zomerdag. De zon straalt aan de hemel en je staat op het punt om een verfrissende duik te nemen in je eigen zwembad in de tuin. Het is een droom die werkelijkheid wordt, maar bij het aanleggen van een zwembad komt veel meer kijken dan alleen de eerste duik. Het is belangrijk om je zwembad in topconditie te houden, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Zwembadonderhoud is hiervoor essentieel. Bij Compass Pools begrijpen we dat je wilt genieten zonder gedoe, en daarom bieden wij het exclusieve VANTAGE-systeem. Een zelfreinigend zwembad waardoor jij eindeloos kunt genieten van het zwembad in de tuin.

Een zelfreinigend zwembad: niet langer een illusie maar de luxe realiteit

Ongeacht welk type zwembad je kiest, Compass Pools wil dat je altijd kunt genieten zonder de last van tijdrovend zwembadonderhoud. Met ons exclusieve VANTAGE-systeem is het onderhoud van een ingebouwd zwembad verleden tijd. Het VANTAGE-systeem is vrijwel onzichtbaar, waardoor het geen afbreuk doet aan de uitstraling van je zwembad.

De spuitnozzles en accessoires van het VANTAGE-systeem zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren, zodat ze perfect gecombineerd kunnen worden met de gekozen zwembadkleur. Wat dit systeem echt bijzonder maakt, zijn de telescopische pop-up spuitnozzles. Deze bereiken een oppervlakte die viermaal groter en krachtiger is dan die van klassieke reinigingssystemen. Met het VANTAGE-systeem geniet je niet alleen van een zelfreinigend zwembad, maar het draagt ook bij aan de luxe uitstraling van het zwembad in de tuin.

Geen zelfreinigend zwembad? Hier moet je aan denken

Heb je geen zelfreinigend zwembad? Dan dien je met verschillende zaken rekening te houden. Alleen met het juiste zwembadonderhoud kun je jouw zwembad in topconditie houden. Hieronder enkele zaken waar je aan moet denken bij zwembadonderhoud.

De juiste zwembadafdekking

De afdekking van jouw zwembad speelt een grote rol in het zwembadonderhoud. Dek je zwembad altijd af met een rolluik of zeil. Dit doe je om te voorkomen dat er insecten, bladeren of ander vuil in je zwembadwater terechtkomen. Bovendien zorgt de juiste zwembadafdekking ervoor dat de warmte van je zwembadwater beter behouden blijft. Dit scheelt aanzienlijk in energiekosten.

Heb jij een huishouden met kinderen of huisdieren? Kies dan voor een lamellendeck. Een lamellendeck is namelijk in staat om het gewicht van kinderen en huisdieren te dragen. Hierdoor kun je ze veilig laten spelen in de tuin zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze in het zwembad vallen.

Wil je weten welke zwembadafdekking het beste bij jou past? Lees dan onze blog: “zwembadafdekking: zorgeloos genieten van je zwembad”.

Filters controleren

Filters zijn de onzichtbare helden van je zwembad. Ze werken hard om bladeren, insecten en ander vuil uit het zwembad te halen. Het is noodzakelijk om regelmatig te controleren of de filters schoon zijn. Een verstopt filter kan de waterkwaliteit beïnvloeden en dit wil je voorkomen.

De pH-waarde controleren

De pH-waarde bepaalt de zuurtegraad van je water. De optimale pH-waarde ligt tussen de 7,0 en 7,4. Je kunt deze waarden eenvoudig meten met testsets. Indien nodig kun je de waarden optimaliseren met de nodige producten. Voor advies kun je terecht bij onze specialisten.

De chloorwaarde controleren

Ook de chloorwaarde van je zwembad moet optimaal zijn. Chloor heeft een zuiverende werking. Hierdoor kunnen alle organische vuiltjes worden weg gefilterd. Ben je op zoek naar een alternatieve oplossing? Ga dan voor een behandeling met zoutelectrolyse.

Conclusie: zorg goed voor jouw zwembad

Nu jij trotse bezitter bent van een zwembad in de tuin, is het belangrijk om niet te vergeten er goed voor te zorgen. Misschien lijkt het behoorlijk wat werk, maar het is het meer dan waard. Een goed onderhouden zwembad betekent meer plezier, minder zorgen en vooral een zomer vol verfrissende duiken. Dus laat die zon maar komen en geniet van je zwembad in de tuin! En met een zelfreinigend zwembad wordt het allemaal nog een stukje makkelijker.