fbpx

Hoe verleng je de levensduur van je zwembad?

compasspools-image
Homepage Hoe verleng je de levensduur van je zwembad?

Een zwembad is niet alleen een investering in luxe en ontspanning, maar ook in de waarde van je huis. De aanschaf van een zwembad is een investering waarvan je zo lang mogelijk wilt genieten. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het zwembad goed onderhouden wordt. Op die manier verleng je de levensduur. Graag geven wij enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat je zwembad in topconditie blijft.

Tip 1: Regelmatig onderhoud is van groot belang

Net als bij elk ander aspect van je huis, vereist een zwembad regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren. Dit omvat het controleren van de waterkwaliteit, het reinigen van het zwembadoppervlak en het controleren van de apparatuur.

Met periodiek zwembadonderhoud wordt de levensduur van het zwembad verlengd. Door een regelmatige controle wordt energie, en dus geld, bespaard. Bovendien zorgt een regelmatige check voor veilig en hygiënisch zwembadwater.

Tip 2: Houd de waterkwaliteit in de gaten

Het handhaven van de juiste chemische balans in je zwembadwater is essentieel voor de gezondheid van de zwemmers en de levensduur van je zwembad. Een goed uitgebalanceerde chemische samenstelling van het water helpt bij het voorkomen van huidirritaties, oogirritaties en andere ongemakken die kunnen optreden bij zwemmen in water met een slechte kwaliteit.

Bovendien draagt een goede chemische balans bij aan de levensduur van je zwembad. Onjuiste niveaus van pH, alkaliteit en chloor kunnen leiden tot corrosie van het zwembadmateriaal, zoals de liner of het beton, en kunnen zelfs schade veroorzaken aan de apparatuur. Denk hierbij aan de filters en pompen. Door regelmatig te testen en aanpassingen te maken indien nodig, voorkom je vroegtijdige slijtage en verleng je de levensduur van het zwembad.

Tip 3: Bescherm je zwembad tegen weersinvloeden

Extreme weersomstandigheden kunnen schadelijk zijn voor je zwembad. Zorg ervoor dat je zwembad is beschermd tegen hevige regenval, wind en vorst. Investeren in kwalitatieve zwembadafdekking is daarom een verstandige keuze. Bovendien helpt dit ook nog eens om de warmte vast te houden en de verdamping van het water te verminderen.

Kwalitatieve zwembadafdekking is een absolute must voor ieder zwembad. Daarom bestaan er tal van mogelijkheden om een zwembad af te dekken, ieder met zijn eigen voor- of nadelen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Wil je meer weten over de verschillende soorten zwembadafdekking? Lees dan onze blog: welke soorten zwembadafdekkingen zijn er?

Compass Pools: jouw partner in zwembadonderhoud

Naast het plaatsen van luxe zwembaden, biedt Compass Pools ook service- en onderhoudscontracten. Net zoals een onderhoudsbeurt of keuring van je auto is het onderhouden van je zwembad net zo belangrijk. Het zwembadonderhoud is gericht op het voorkomen van storingen, in plaats van het verhelpen ervan.

Het voordeel van het aanschaffen van een zwembad bij Compass Pools is dat wij tevens het onderhoud, de service en de renovatie van zwembaden verzorgen in samenwerking met Aquaprojects. Geef jij het onderhoud graag uit handen? Dan hebben wij altijd een contract dat bij jouw wensen past. Daarnaast is het extra fijn dat je met al jouw vragen altijd bij ons terecht kunt!

Wil je meer weten over onze service- en onderhoudscontracten? Neem dan gerust contact met ons op.