fbpx

Een hond: 3 redenen dat een zwembad wél een goed idee is

compasspools-image
Homepage Een hond: 3 redenen dat een zwembad wél een goed idee is

Veel hondeneigenaren denken dat een zwembad met zo’n kleine viervoeter geen goed idee is. En dat is jammer want veel honden zijn juist dol op water. Het zwembad zou snel vervuild zijn en het is niet veilig voor de hond. Echter hoef je jezelf hier helemaal geen zorgen over te maken. Met de oplossingen van Compass Pools kunnen jij en je hond optimaal en volkomen veilig genieten van een zwembad in de tuin. In deze tekst gaan we in op de drie populairste excuses om geen zwembad te nemen wanneer je een hond hebt.

1: Met een hond vervuilt het zwembad zo snel

Wanneer je even niet oplet springt jouw viervoeter zo in het water. Hij geniet van de heerlijke verkoeling, maar er belanden wel direct enkele plukken haren in het zwembad. Echter hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.

Met de juiste filterinstallatie, met hoogwaardig glas of een fijne patroonfilter worden alle onzuiverheden continu gefilterd. Daarnaast installeert Compass Pool ook automatische meet- en regeltechnieken die de kwaliteit van je water continu op peil houden. Op die manier is jouw water constant helder met een minimale toevoeging aan chloor. Dit is een groot pluspunt omdat jouw hond hierdoor ook geen last zal hebben van huidirritatie.

2: Dat wordt toch een flinke ravage

De hond zal regelmatig langs de trap in en uit het water klauteren. De nagels kunnen kleine gaatjes of sneetjes in het zwembad achterlaten. Op die manier kunnen er lekken ontstaan of vormen zich er bacteriën. Daarom is de kwaliteit van je zwembadkuip essentieel.

Heb je een hond? Geef dit dan altijd aan bij de zwembadspecialist. Het is dan namelijk belangrijk dat je een kwalitatieve kuip kiest. De toplaag van de kuip moet extreem hard en duurzaam zijn. Hierdoor zijn krassen onmogelijk. Zelfs bij intensief gebruik! Ten slotte dient de buitenste laag van je zwembad zeer glad te zijn. Op die manier kunnen ook daar geen bacteriën gevormd worden.

Door de ongeëvenaarde technologie van Compass Pools vormt dit dus geen enkel probleem.

3: Dat is niet veilig voor de hond

Als je even niet staat op te letten kan je hond zo in het water vallen. Levensgevaarlijk! Dus om een zwembad aan te schaffen wanneer je een hond hebt moet je deze voorzien van goede zwembadafdekking. Zorg ervoor dat je zwembadafdekking het gewicht van je hond kan dragen. Noppenfolie is hierdoor geen goede keuze, een 4-seizoenenzeil daarentegen wel! Op die manier hoef je jezelf geen zorgen te maken om de veiligheid van je hond.

Wil je jouw zwembad met één druk op de knop sluiten? Kies dan voor een elektrisch inbouw rolluik. Deze zwembadafdekking drijft op het water en kan tot 100 kg dragen in het midden van het zwembad. Kijk extra goed naar hoeveel kilo de zwembadafdekking kan dragen. Aan de randen kan de zwembadafdekking vaak minder gewicht dragen waardoor het niet voldoende dragend is en dus kan inklappen.

Zorg er daarom voor dat de zwembadrand steeds voorzien is van een veiligheidsrand rondom de randen, om het rolluik te ondersteunen. Op die manier voorkom je ongelukken.

Ben jij op zoek naar de ideale oplossing voor extra waterpret voor jouw viervoeten? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze.