fbpx

Wat is de ideale kleur voor mijn zwembad?

compasspools-image
Homepage Wat is de ideale kleur voor mijn zwembad?

Je hebt besloten om een zwembad in de tuin te plaatsen, supertof! Bij het plaatsen van een zwembad moet je tientallen keuzes maken. Denk aan de grootte van het zwembad, de vorm en de techniek. Eén van de keuzes die vaak pas als laatste gemaakt wordt is de kleur. Toch is het belangrijk om deze keuze niet te onderschatten.

Iedere zwembadkleur geeft namelijk weer een andere uitstraling mee aan het zwembad. En als jouw zwembad op de juiste manier geplaatst wordt is de kleur van het water het enige dat mag opvallen. Hoe je de ideale kleur kiest voor jouw zwembad lees je in deze blog.

Een blauwe oase in je tuin

Denk je aan een zwembad? Dan denk je al snel aan een blauwe oase in je tuin. Maar wist je dat een grote hoeveelheid water altijd een blauwe schijn zal opleveren. Zelfs als de kleur van jouw zwembad wit is, zal het zwembadwater lichtblauw kleuren. Hoe dat kan? Zonlicht bestaat uit verschillende kleuren en het water weerkaatst enkel de blauwe lichtstralen.

Veel mensen willen deze blauwe kleur extra in de kijker zetten. Dat is mogelijk door je zwembad een diepblauwe kleur te geven. Bij Compass Pools kun je kiezen uit een groot aanbod van zwembadkleuren. Van lichtblauw tot intens donkerblauw (Nova Blue). Zo geeft de kleur Nova Blue je bijvoorbeeld het gevoel dat je in de diepe oceaan zwemt. Nova Navy zorgt er juist weer voor dat je een hele heldere blauwe kleur aan je zwembad geeft.

En hoe ziet de omgeving eruit?

Wanneer je de zwembadkleur gaat kiezen heb je over het algemeen twee opties. Of je wilt met het zwembad de aandacht trekken of je laat het zwembad helemaal opgaan in de omgeving. Blauw komt natuurlijk niet veel voor in de natuur. Daardoor wordt een felblauw zwembad automatisch direct dé eyecatcher in jouw tuin. Wanneer je het zwembad wil laten opvallen moet je ook rekening houden met je planten, eventuele poolhouse en de aankleding van je terras. Houd deze onderdelen iets rustiger, zodat het blauwe zwembad er echt uitspringt.

Kies je voor een lichtgrijze zwembadkleur? Dan zal je zwembadwater meer een turquoise kleur krijgen. Wil je het gevoel krijgen dat je in de Bahama’s bent? Dan is dit de kleur die je zoekt! Wil jij liever een meer ingetogen zwembad dat bij ieder seizoen past? Kies dan voor een midden grijze kleur zoals Nova Grey. Deze kleur geeft je zwembad nog steeds een helder effect, maar valt wat minder op.

De grijze zwembadkleur weerspiegelt de omgeving meer in het water. Denk bijvoorbeeld aan de bomen en de wolken. Hierdoor is het zwembad een soort kameleon die sterk verandert naargelang het weer.

Het kleurverschil tussen de bodem en de trap

De diepte van je zwembad draagt bij aan de uiteindelijke kleur van je zwembadwater. Hierdoor zal de bodem van het zwembad niet dezelfde kleur hebben als de eerste traptrede. Bereid je hier goed op voor door een reeks gedetailleerde foto’s op te vragen bij je zwembadspecialist. Ook kun je kijken of je een bezoek kunt inplannen bij een gelijkwaardig zwembad.

Details maken het verschil

Niet alleen de zwembadkleur is een belangrijk element, ook de textuur. Zo is het mogelijk om voor een effen, lichte of grote spikkel textuur in je kuip te kiezen. Compass Pools raad echter niet aan om een effen zwembad aan te schaffen. Waarom? Omdat verkleuring een grote rol speelt bij effen zwembaden.

Om een effen zwembadkleur te creëren wordt gelcoating gebruikt. Deze gelcoating is minder bestand tegen chloor en Uv-stralen. Daarom biedt Compass Pools slechts één effen kleur aan: wit. Dit doen wij omdat wit natuurlijk niet kan verbleken.

Kies je voor een grote spikkel in de kleur van je zwembad? Dan krijgt je zwembad een natuurlijk effect van grind, zand of keien. Iedere kleur wordt uiteraard beschermd met een harde transparante toplaag waardoor het optimaal beschermd en gegarandeerd is.

Ook het onderhoud speelt hierbij een belangrijke rol. In het geval van een buitenzwembad zullen er constant pollen of kleine stofdeeltjes op het oppervlak drijven. Wanneer je zwembad een effen kleur heeft zal de schaduw van de deeltjes extra opvallen op de bodem van het zwembad. Kies je voor een lichte of grote spikkel textuur? Dan zal dit veel minder opvallen.

Hulp nodig bij het kiezen van de perfecte kleur?

Ben je er nog niet helemaal over uit welke zwembadkleur je gaat kiezen? Dan helpt Compass Pools je graag verder met het juiste kleurenpallet. Neem daarvoor gerust contact met ons op!