fbpx

Wat is de beste plaats voor mijn zwembad?

compasspools-image
Homepage Wat is de beste plaats voor mijn zwembad?

Wil jij een zwembad laten plaatsen? Enorm goed idee, maar je komt wel voor een hoop keuzes te staan. Zo kun je kiezen uit diverse modellen en materialen, maar ook de plaats van je zwembad is een belangrijke beslissing. Wanneer je hier goed over nadenkt, geniet je pas echt 100% van je zwembad.

Maar geen zorgen, wij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuzes. We geven je in deze blog vast enkele tips om rekening mee te houden. Op die manier kies jij de perfecte plaats voor je zwembad.

1: Hoe groot is jouw tuin?

De grootte van je tuin is een belangrijke factor bij het bepalen van de plaats voor jouw toekomstige zwembad. Heb je een kleinere tuin? Dan heb je uiteraard ook wat minder opties. Gelukkig biedt Compass Pools ook een aantal kleinere modellen die perfect passen in de kleinere tuin. Het zwembad wordt dan vaak dicht bij het huis of juist achter in de tuin geplaatst. Wanneer je het zwembad in het midden van een kleine tuin plaatst is er meestal weinig loopruimte over en dit wil je voorkomen.

Beschik jij over een grotere tuin? Dan zijn er natuurlijk meer opties! Bij beide gevallen houd je rekening met eventuele extra’s en toebehoren die je wil toevoegen aan het zwembad. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een onderwaterterras of een poolhouse.

2: De oriëntatie van je zwembad

Ga je de ideale locatie voor jouw zwembad bepalen? Dan houd je de oriëntatie ook in je achterhoofd. Dit is wat we daarmee bedoelen:

Waar krijgt het zwembad het meeste zonlicht?

Plaats jouw zwembad op de plek waar het grootste gedeelte van de dag zonlicht is. Dit is niet alleen leuker om te zwemmen, maar de zon zal het water ook laten opwarmen. Dit zorgt ervoor dat je minder kosten maakt aan het zwembad. Een win-win situatie dus. De belangrijkste zonnestralen zijn aanwezig tussen 10:00 en 14:00. Kies dus een plek waar de meeste zon aanwezig is in deze periode van de dag.

Houd ook rekening met schaduwplekken

Het is verstandig om je zwembad zo min mogelijk in de schaduw te plaatsen. Daarom is het goed om naar eventuele schaduwplekken van je woning of gebouwen zoals tuinhuizen en garages te kijken. Ook voor het terras aan je zwembad let je goed op mogelijke schaduwplekken. Want ga je opdrogen in de schaduw? Dan zorgt dit al snel voor het nodige kippenvel.

3: Let op de aanwezigheid van bomen en struiken

Plaats jouw zwembad nooit in de directe omgeving van bomen of struiken. Dit zorgt niet alleen voor schaduw, bomen en struiken geven ook vaak vuil af. Dit extra onderhoud wil je voorkomen. Daarom kies je liever voor een boom en struikvrije omgeving.

4: Zijn er kleine waterratten in het gezin?

Hiermee bedoelen we niet alleen je kinderen, maar ook je huisdieren. Lopen er kleine waterratten in je tuin rond? Dan is het fijn als je het zwembad altijd goed in de gaten kunt houden. Plaats je zwembad in dit geval dus niet achter een hoek of schutting en het liefst ook niet helemaal achter in de tuin. Stel er gebeurt iets, dan kun je ook snel ingrijpen.

Wil je geen risico nemen met je kleine vriendjes? Zorg dan dat je zwembad is afgewerkt met een lamellenafdekking. Hierdoor kunnen jouw kinderen en huisdieren vrij spelen in de tuin zonder dat ze in het zwembad kunnen vallen.

5: Een plek met genoeg privacy en rust

Je wil optimaal van je zwembad kunnen genieten. Kies daarom voor een plaats in de tuin waar je genoeg privacy hebt. Het is natuurlijk niet prettig als je buren kunnen meekijken of wanneer je rust verstoord wordt door het lawaai van voorbijrijdende auto’s.

Valt dit niet te vermijden? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een schutting te plaatsen en op die manier wat extra privacy te creëren.

6: Denk aan de optionele extra’s

Bij het aanleggen van een zwembad komt vaak meer kijken dan alleen het zwembad zelf. Deze extra’s kunnen best veel plek in beslag nemen en bepalend zijn voor de locatie van je zwembad. Eventuele extra’s waar je rekening mee kunt houden zijn:

  • Technische installatie (warmtepomp, filters, etc.)
  • Een poolhouse of ander bijgebouw
  • Een afdekzeil
  • Een zonneterras
  • Een buitendouche
  • De afwerking van jouw zwembad

Advies nodig over de ideale plek voor jouw zwembad? Neem dan gerust contact met ons op! Heb jij dé perfecte plaats voor je zwembad al gevonden? Dan kun je ook direct gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze adviseurs denken graag met jou mee.