fbpx

Veiligheidsmaatregelen rond het zwembad

compasspools-image
Homepage Veiligheidsmaatregelen rond het zwembad

Het zwembadseizoen staat weer voor de deur! Met het naderende zwembadseizoen in het vooruitzicht willen we ervoor zorgen dat jouw zomer vol plezier en ontspanning is, zonder enige zorgen over veiligheid. Daarom hebben we een aantal onmisbare tips verzameld om ervoor te zorgen dat jouw achtertuinparadijs een veilige haven wordt voor het hele gezin.

1: Kies voor een stevige zwembadafdekking

Kinderen en huisdieren zijn dol op avontuur. En water lijkt altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hen uit te oefenen. Bescherm hun nieuwsgierigheid door te investeren in goede zwembadafdekking. Compass Pools begrijpt het belang van veiligheid en biedt daarom een hoogwaardig lamellendeck. Dit lamellendeck is niet alleen stijlvol, maar is ook sterk genoeg om het gewicht van kinderen en huisdieren te dragen.

Dus, valt jouw kindje wanneer je even niet aan het opletten bent? Dan vangt het lamellendeck je kindje op, waardoor hij niet in het water terechtkomt. Een bijkomend voordeel is dat je zwembad extra opgewarmd wordt en ‘s nachts minder snel afkoelt. Dit komt door de speciale solarafwerking. Door te investeren in goede zwembadafdekking bespaar je dus ook op energiekosten.

2: Overweeg een veilig onderwaterterras

Je wil natuurlijk dat ook de allerkleinsten van het zwembad in de tuin kunnen genieten. Om ervoor te zorgen dat ook de kleintjes onder ons veilig kunnen spelen, biedt Compass Pools een ideale oplossing.

Bij vrijwel alle zwembadmodellen van Compass Pools is het mogelijk om een onderwaterterras toe te voegen. Dit is een ondiep gedeelte in het zwembad waar kinderen kunnen zitten en staan. Hierdoor kan er op een veilige manier gespeeld worden. Het is zelfs mogelijk om de zwemslag te oefenen, terwijl de voetjes de bodem raken.

Kortom, een onderwaterterras is dé ideale plek voor kinderen om op hun eigen tempo en op een veilige manier aan het water te wennen. Overigens is het ook heerlijk voor jou. Het onderwaterterras biedt namelijk de mogelijkheid om van het verkoelende water te genieten wanneer je een boekje leest. Zo ervaar je het ultieme vakantiegevoel, maar dan in je eigen achtertuin.

3: Een stevige omheining rondom je zwembad

Extra bescherming kan natuurlijk nooit kwaad. Overweeg daarom om een stevige omheining rondom je zwembad te plaatsen. Zo weet je zeker dat je kinderen en huisdieren nooit zomaar in het zwembad vallen. Het is zelfs mogelijk om er een alarmsysteem bij te plaatsen zodat je een melding krijgt wanneer er onverwachte beweging bij het water plaatsvindt.

Deze preventieve maatregelen zorgen ervoor dat nieuwsgierige kleintjes veilig op afstand blijven. Daarnaast weet je dat je snel op de hoogte bent van eventuele incidenten. Dat geeft je toch een geruststellend gevoel.

Zorgeloos genieten

Met deze eenvoudige maar effectieve veiligheidsmaatregelen kan het hele gezin zorgeloos genieten van het zwembad. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en maak je klaar voor een zomer vol onvergetelijke herinneringen, zonder zorgen over de veiligheid.