fbpx

R&R Systems om je zwembad zo efficiënt mogelijk te verwarmen

compasspools-image
Homepage R&R Systems om je zwembad zo efficiënt mogelijk te verwarmen

Droom jij van een zwembad in de tuin, maar zie je op tegen de hoge energiekosten? Dan biedt Compass Pools de ideale oplossing voor jou. Wij hebben namelijk de handen ineengeslagen met R&R Systems. Zij ontwikkelen duurzame energiesystemen waardoor je jouw zwembad zo efficiënt mogelijk kunt verwarmen, en als buffertank kan fungeren waarbij je zo min mogelijk energie verbruikt. In deze blog leggen we je hier meer over uit. 

 

Wat doen de energiesystemen van R&R systems? 

Om je zwembad zo efficiënt mogelijk te verwarmen met zo min mogelijk energieverbruik, hebben wij onze handen ineengesloten met R&R Systems. R&R Systems ontwikkelt duurzame energiesystemen voor zowel warmte, als koude behoeften. Dit maakt R&R Systems dan ook de ideale partij om je zwembad zo efficiënt mogelijk te laten verwarmen. 

 

De energiesystemen van R&R Systems zetten de natuurlijk beschikbare energie optimaal in met behulp van innovatieve oplossingen. Dit met als doel om energie beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. 

 

Compass Pools vindt duurzaamheid een zeer belangrijk onderwerp. Daarnaast willen wij dat iedereen kan profiteren van een zwembad in de tuin met lage energiekosten. De energiesystemen van R&R Systems zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar dragen ook bij aan een duurzamere en schonere wereld. Daarom is Compass Pools de samenwerking aangegaan met R&R Systems. Op die manier krijgen alle klanten een prachtig zwembad en hoeven ze zich geen zorgen te maken over hoge energiekosten. Zo kan iedereen optimaal genieten van het zwembad in de tuin. 

 

Dit zijn de voordelen van een PVT zwembadcollector voor je zwembadverwarming 

De zwembadcollector is een uniek ontwikkeld concept voor zwembadverwarming. De zwembadcollector is een frame van warmtewisselaars die in een uitgekiende opstelling zijn bevestigd. Op die manier wordt er een optimaal rendement behaalt. Rendement dat zich vertaalt in het verlengen van het zwembadseizoen tegen minimale energiekosten. Onze zwembadverwarming in samenwerking met R&R Systems levert je gelijk meer energievoordeel op. 

 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een zwembadcollector voor je zwembadverwarming: 

 • Een exclusief design, gepatenteerd systeem. 
 • Een zeer hoog rendement. Zowel warmte door zonlicht, als omgevingswarmte wordt opgenomen. 
 • Geringe afkoeling door wind. 
 • Een modulair systeem dat eenvoudig is uit te breiden. 
 • De terugverdientijd is korter dan 5 jaar. 
 • 10 jaar garantie op de warmtewisselaar. 
 • Er zijn diverse montagemogelijkheden. Bijvoorbeeld tegen muren, op daken of als tuinscherm. 
 • Zeer eenvoudig te installeren. 
 • De zwembadcollector voor zwembadverwarming is ook te combineren met een warmtepompsysteem voor je woning. 

 

Wanneer je de zwembadcollector combineert met een warmtepompsysteem levert dit je nog extra voordelen op. De warmte van de zwembadcollector kan overigens ook in de woning gebruikt worden voor tapwater en voor voeding van een warmtepomp. In de nacht kan koude lucht worden verzameld om te koelen in plaats van te verwarmen. 

 

Investeren in een warmtepomp met PVT? 

Ben jij overtuigd van de voordelen die energiesystemen van R&R Systems met zich meenemen? Dan wil je natuurlijk weten welke kosten hieraan verbonden zijn. Hieronder nemen we de kosten met je door voor zwembaden met verschillende afmetingen. 

 

 • 20.000 liter = 2-6 KW warmtepomp = 4 PVT = €22.990,- 
 • 30.000 liter = 2-6 KW warmtepomp = 6 PVT = €23.590,- 
 • 40.000 liter = 2-8 KW warmtepomp = 8 PVT = €24.650,- 
 • 50.000 liter = 3-12 KW warmtepomp = 9 PVT = €24.650,- 
 • 60.000 liter = 3-12 KW warmtepomp = 11 PVT = €25.250,- 
 • 70.000 liter = 4-16 KW warmtepomp = 13 PVT = €26.630,- 

 

Hierbij betaal je 500 euro per zonnepaneel. Voor specifieke prijzen voor jouw project kun je contact met ons opnemen. Op basis van jouw wensen kunnen we namelijk een goede prijsindicatie geven. Ons advies is om dit allemaal te combineren met het woonhuis. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. 

Welke warmtepomp heb ik nodig? 

Ga je een zwembad in de tuin aanleggen? Dan moet je natuurlijk weten welke warmtepomp je nodig hebt. Met behulp van formules berekenen we het aantal kW dat je nodig hebt voor je warmtepomp. 

Uiteraard helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze voor je warmtepomp. Op die manier kun jij optimaal genieten van het zwembad in de tuin. 

Interesse in het duurzame energiesysteem van R&R Systems? 

Ben jij geïnteresseerd in het duurzame energiesysteem van R&R Systems? Dan ben je bij Compass Pools aan het juiste adres. Zou jij graag meer informatie willen over de mogelijkheden wat betreft de energiesystemen van R&R Systems? Of wil je een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op.