fbpx

Inbouw zwembad: een investering in luxe en ontspanning

compasspools-image
Homepage Inbouw zwembad: een investering in luxe en ontspanning

Stel je eens voor: op een warme zomerdag thuiskomen en direct een verfrissende duik kunnen nemen in je eigen inbouw zwembad. Hoe tof is dat? Geen gedoe met het opzetten van een zwembad, gewoon puur genieten van luxe en ontspanning in je achtertuin. Een inbouw zwembad is niet alleen een investering in je huis, maar ook in jouw welzijn. In deze blog ontdek je waarom steeds meer mensen kiezen voor de toegevoegde waarde van een inbouw zwembad.

Voordelen voor je gezondheid

Een inbouw zwembad biedt niet alleen verkoeling op warme dagen, maar het is ook een uitstekende manier om aan je gezondheid te werken. Zwemmen is een effectieve vorm van lichaamsbeweging die weinig impact heeft op je gewrichten. Het versterkt je spieren, verbetert de bloedsomloop en helpt je bij het verbranden van calorieën. Door regelmatig in je eigen zwembad te zwemmen, investeer je in je fysieke gezondheid zonder dat je de deur uit hoeft.

Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is zwemmen de ideale manier om je bloeddruk te verlagen. Wanneer je zwemt oefent het water meer druk uit op je lichaam. Hierdoor daalt je bloeddruk. Je bloed gaat namelijk makkelijker terug naar het hart waardoor het 10% tot 15% minder hard hoeft te pompen. Dit verklaart ook waarom zwemmen zo rustgevend is.

Overigens is je bloeddruk niet het enige dat daalt, ook je cholesterol. Deze combinatie verkleint de kans op hart- en vaatziekten, mits je voldoende beweegt. Minstens drie keer per week een half uur zwemmen is hiervoor voldoende.

Waardeverhoging van je woning

Het laten plaatsen van een inbouw zwembad kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers zien een zwembad vaak als een luxe voorziening, wat jouw huis een stuk aantrekkelijker maakt. Het kan het verschil maken bij de verkoop en het zal de verkoopprijs positief beïnvloeden. Kortom, naast het dagelijkse genot, is een inbouw zwembad ook een waardevolle toevoeging aan je onroerend goed.

Onderhoudsgemak

In tegenstelling tot bovengrondse zwembaden zijn inbouw zwembaden vaak gemakkelijker te onderhouden. Moderne systemen voor waterfiltering en automatische reinigingssystemen zorgen voor een efficiënt en makkelijk onderhoud. Dit maakt een inbouw zwembad niet alleen een luxe toevoeging, maar ook een praktische keuze voor mensen die willen genieten van zwembadplezier zonder de constante zorg van onderhoud.

Compass Pools biedt zelfs een VANTAGE-systeem ontwikkeld waardoor jouw zwembad zichzelf reinigt.

Maatwerk en stijl

Een inbouwzwembad kan volledig worden aangepast aan jouw wensen en de stijl van je huis. Of je nu gaat voor een strak en modern design of een meer natuurlijke uitstraling, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs kiezen voor extra functies zoals verlichting. Zo wordt het zwembad écht de eyecatcher van je tuin.

Een inbouw zwembad biedt veel mogelijkheden

Als je voor een opzet zwembad gaat ben je nogal beperkt in je keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen, de diepte en de afwerkingen. Inbouw zwembaden bieden gewoonweg veel meer mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan een inbouw zwembad met onderwaterterras of tegenstroom.

Een inbouw zwembad met onderwaterterras

Vertoef jij graag urenlang in het zwembad? Dan is een onderwaterterras een zeer leuke toevoeging aan je inbouw zwembad. Deze optie is bij vrijwel ieder model van Compass Pools mogelijk. Het onderwaterterras is de ideale plek om een boekje te lezen en te genieten van de zon. En dat terwijl je toch heerlijk afkoelt in het water.

Een inbouw zwembad met tegenstroom

Heb je in de tuin te weinig ruimte voor een groot zwembad, maar wil je wel graag baantjes kunnen trekken? Dan is een zwembad met tegenstroom dé ideale oplossing. Je kunt hierbij uit verschillende varianten kiezen: van massagestroom tot dubbele turbine jetstream. Ieder zwembad van Compass Pools kan worden geleverd met een ingewerkte tegenstroom.

De zwembadmodellen van Compass Pools

Bij Compass Pools kun je terecht voor een breed assortiment aan zwembadmodellen. Zo zijn de Fast Lane en de XL-Lounger 95 ideaal geschikt voor de sportievelingen. De mensen die het zwembad écht willen gebruiken om te bewegen. Bijvoorbeeld om de conditie op te bouwen of om lekker in beweging te blijven.

Ben je meer van het ontspannen? Of heb je kinderen die het zwembad lekker willen gebruiken om te spelen? Dan zijn de zwembadmodellen uit de Briliant-lijn of het Java 114 zwembadmodel iets voor jou. Als je op zoek bent naar een familiezwembad kun je ook eens kijken tussen onze Aqua-collectie.

Kortom, bij Compass Pools vind je hét perfecte inbouw zwembad voor jouw tuin. Met zo’n ruim aanbod aan zwembadmodellen snappen wij dat het lastig is om een keuze te maken. Daarom staan onze specialisten graag voor je klaar om je hierover te adviseren. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op.