fbpx

Hoeveel kost een monoblock zwembad precies?

compasspools-image
Homepage Hoeveel kost een monoblock zwembad precies?

Voordat je een monoblock zwembad gaat aanschaffen wil je natuurlijk weten met welke kostprijs je rekening moet houden. De uiteindelijke kostprijs voor de aanleg van een monoblock zwembad is afhankelijk van jouw voorkeuren. In grote lijnen zijn er 4 factoren die de prijs bepalen. In deze tekst nemen we je mee in de prijsopbouw voor een monoblock zwembad.

Wil je graag direct een prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is een monoblock zwembad?

Een monoblock zwembad is een type zwembad dat bestaat uit één geheel. Dit type zwembad wordt in zijn geheel geproduceerd en vervolgens op de gewenste locatie geplaatst. Het grote voordeel van een monoblock zwembad is dat het snel en eenvoudig geïnstalleerd kan worden en dat het minder kans heeft op lekkages dan een traditioneel betonnen zwembad.

Monoblock zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een monoblock zwembad te vinden dat past bij jouw wensen.

1: Het type zwembad

Compass Pool biedt verschillende monoblock zwembaden. Voordat je gaat bepalen welk monoblock zwembad je gaat aanschaffen is het goed om te bedenken wat je met het zwembad wil gaan doen. Op basis van jouw wensen zoeken we samen naar het perfecte zwembadmodel dat past binnen jouw budget. Uiteraard hangt er aan ieder zwembadmodel een ander prijskaartje.

Ben je benieuwd naar onze zwembadmodellen? Daar vertellen we je op deze pagina graag meer over.

2: De grootte van het monoblock zwembad

Naast het type zwembad moet je ook na gaan denken over de grootte. Hoe groter de afmetingen, hoe hoger de kostprijs voor het monoblock zwembad zal zijn. Dat is vrij logisch. Overigens is het ook niet nodig om exponentieel te gaan rekenen. Een zwembad dat twee keer zo groot is, kost niet twee keer zoveel.

Bij het bepalen van de prijs wordt gekeken naar het volume van het monoblock zwembad. De grootte van het zwembad heeft namelijk ook invloed op de werkuren voor de plaatsing ervan. Daarom maakt Compass Pools voor iedereen een offerte op maat.

3: De zwembadafdekking

Compass Pools biedt twee mogelijkheden om jouw monoblock zwembad af te dekken: het automatisch rolluiksysteem of een manueel zeil. Met het rolluiksysteem is het mogelijk om meer energie te besparen. Zeker wanneer je voor de Solar Lamellen kiest. Bovendien is dit ook nog eens de veiligste optie. Een geïntegreerde richel zorgt ervoor dat er niets onder het rolluik kan komen.

Kies je voor het manueel zeil? Dan is deze niet alleen makkelijker te monteren, maar ook voordeliger in prijs. Dit maakt het manueel zeil een prima alternatief voor wie een goedkoper zwembad wilt aanschaffen.

4: Zelfreinigend systeem van Compass Pools

Schaf je een zwembad aan bij Compass Pools? Dan kan je ervoor kiezen om er een zelfreinigend zwembad van te maken. Dit realiseren wij met behulp van het VANTAGE-systeem. Dit systeem zorgt voor een ongekend goede reiniging van oppervlak tot bodem. Bovendien is het systeem nagenoeg onzichtbaar waardoor het geen afbreuk doet aan de uitstraling van het zwembad. Neem je deze optie erbij? Dan kun je rekenen op een meerprijs van 8.000 euro (excl, BTW).

Conclusie: wat kost een monoblock zwembad?

Het is mogelijk om een keramisch zwembad aan te schaffen vanaf 27.000 euro. Echter is de kostprijs sterk afhankelijk van jouw wensen. Daarom is de uiteindelijke kostprijs in veel gevallen maatwerk. Daarnaast is het goed om rekening te houden met terugkerende kosten voor onderhoud, verwarming en water.

Heb jij interesse in een prijsvoorstel op maat? Neem dan gerust contact met ons op! Liever jezelf eerst wat verder oriënteren? Bekijk dan onze brochures.