fbpx

Hoe dek ik mijn zwembad af in de winter?

compasspools-image
Homepage Hoe dek ik mijn zwembad af in de winter?

Wanneer de koude wintermaanden weer voor de deur staan is het tijd om je zwembad goed af te dekken. Om jouw zwembad winterklaar te maken heb je de juiste winterafdekking nodig. In deze blog leggen we je uit waarom dit belangrijk is, welke winterafdekking geschikt is én hoe je deze op de juiste manier monteert.

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?

Wil jij jouw zwembad beschermen tegen vorst? Dan is het essentieel om je zwembad op ‘wintermodus’ te zetten. Hierbij start je jouw installatie slechts één kwartier op om de twee uur op energie te besparen. Je warmtepomp wordt afgekoppeld en ook de meet- en regeltechniek wordt uitgeschakeld. Dit zorgt voor minder circulatie in het water, waardoor er minder vuil wordt afgevoerd en geneutraliseerd.

Het is cruciaal om een goede winterafdekking aan te schaffen om jouw zwembad hermetisch af te sluiten. Dit zodat er geen vuil in je zwembadwater valt.

Hoe wordt een winterzeil bevestigd?

Het zwembad wordt volledig bedekt met een geperforeerd winterzeil. Op die manier kan het regenwater doorsijpelen. Dit zeil wordt bevestigd aan de hand van inox uitschuifbare studs die aan de boordsteen worden bevestigd.

Tussen deze studs worden linten gespannen die het zeil ondersteunen. Dit zodat het niet gaat doorhangen onder het zware gewicht. Het zeil wordt op de linten gelegd en aangespannen door elastieken zodat je zwembad maandenlang beschermd wordt.

Let wel op: om dit zeil goed te monteren heb je een boordsteen nodig van minimaal 60 cm. Een andere optie is om piketten in de grond te bevestigen. Echter moet je dit mogelijk een paar keer opnieuw aanspannen.

Wat moet ik doen met mijn ingebouwde rolluik?

Zodra je jouw zeil gaat plaatsen berg je het rolluik volledig op in de rolluikbak. Zo blijven jouw lamellen in de wintermaanden mooi beschermd, ook tijdens storm en hagelbuien. Ideaal!

Het 4-seizoenenzeil als oplossing

Heb jij al voldoende boordstenen liggen? Dan kan het 4-seizoenen zeil een goede oplossing zijn. Dit zeil heeft geïntegreerde inox baten als dragende structuur en wordt op de boordstenen geplaatst. Hierdoor hoeven er minder studs ingeboord te worden.

Het enige nadeel aan dit zeil is dat jouw zwembad niet 100% hermetisch wordt afgesloten. Er kunnen hierdoor nog steeds bladeren en ongedierte onder het zeil terechtkomen. Ook neemt het meer plaats in om het tijdens de zomermaanden op te bergen. Het 4-seizoenenzeil neemt dus verschillende voor- en nadelen met zich mee. Voor advies kun je gerust contact met ons opnemen.

Hulp nodig met je zwembad winterklaar maken?

Onze experts komen graag bij jou langs om alles in orde te maken. Maak gerust een afspraak met een van onze specialisten.