fbpx

Een inbouw vs. opbouw zwembad: wat zijn de voor- en nadelen?

compasspools-image
Homepage Een inbouw vs. opbouw zwembad: wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer je een zwembad in de tuin gaat aanleggen moet je al snel een belangrijke keuze maken: ga je voor een inbouw of opbouw zwembad? Beide soorten nemen andere eigenschappen, voor- en nadelen met zich mee. Wat de verschillen precies zijn lees je in deze blog.

Wat is het grootste verschil tussen een inbouw en opbouw zwembad?

Het grootste verschil tussen deze twee soorten zwembaden is simpel. Bij een inbouw zwembad wordt de kuip in de grond geplaatst en bij een opbouw zwembad wordt het zwembad juist op de grond geplaatst. Om deze reden is een inbouw zwembad in de meeste situaties ook duurder.

Dit zijn de twee voornaamste redenen dat een ingebouwd zwembad duurder is dan een opbouw zwembad:

  • Er worden kosten in rekening gebracht voor de graafwerken die nodig zijn bij het ingebouwd zwembad. Een opbouw zwembad kun je zelf installeren.
  • Het materiaal voor het bouwen van een inbouw zwembad is duurder, maar ook kwalitatiever.

Alle voor- en nadelen op een rij

Qua uiterlijk zijn er natuurlijk veel verschillen tussen een inbouw en opbouw zwembad. Welk uiterlijk beter bij je past is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Een inbouw zwembad ziet er wat moderner en strakker uit. Het zwembad is dan echt een onderdeel van je tuin. Dit is al helemaal het geval wanneer je het mooi laat afwerken met tegels en beplanting eromheen. Op die manier wordt het zwembad écht één met je tuin.

Een inbouw zwembad neemt nog een ander groot voordeel met zich mee. En dit gaat over de grootte van het bad. Een inbouw zwembad is in de meeste situaties langer, dieper en breder dan een opbouw zwembad. Het langste zwembad van Compass Pools is 12,2 meter. Dit is de XL-Fast Lane.

Een opbouwzwembad neemt ook verschillende voordelen met zich mee. Dit zwembad is namelijk veel sneller te installeren. Daarnaast is het een stuk goedkoper. Het is mogelijk om zelf een opbouw zwembad te installeren en deze af te breken voor de wintermaanden.

Wil je voor een langere periode genieten van een zwembad in de tuin? Dan adviseert Compass Pools om een inbouw zwembad aan te leggen. Deze is omringt door grond en dit zorgt voor een extra bescherming. Daarnaast is een inbouw zwembad gemaakt van een sterker materiaal waardoor het langer meegaat.

Past een inbouw of opbouw zwembad beter bij jou? 

Er zitten veel verschillen tussen een inbouw en een opbouw zwembad. Maar welke soort past het beste bij jou? Onderstaande punten helpen jou bij het maken van een weloverwogen keuze. 

 

Kies voor een ingebouwd zwembad als: 

  • Je veel waarde hecht aan de uitstraling van je zwembad in de tuin. 
  • Je jarenlang zwemplezier wilt hebben van één enkele investering. Een inbouw zwembad van Compass Pools gaat immers levenslang mee. 
  • Je een duurzame keuze wilt maken. Niet alleen qua levensduur, maar ook uit ecologisch standpunt biedt een inbouw zwembad tal van voordelen. 
  • Je jouw woning in waarde wilt laten stijgen. Een ingebouwd zwembad is natuurlijk een groot pluspunt bij een eventuele verkoop later. 

 

Kies voor een opbouw zwembad als: 

  • Je direct in je zwembad wil plonsen. 
  • Je op zoek bent naar een goedkopere oplossing. Je zet een opbouw zwembad zelf op en je kunt het ook zelf demonteren. Dit scheelt natuurlijk in prijs. 
  • Je geen vergunning wilt aanvragen. 

 

Dus waar kies jij voor? 

Compass Pools gelooft in de meerwaarde van een inbouw zwembad. Onze experts helpen je graag verder met een vrijblijvend advies. Uiteraard kun je ook direct kosteloos een offerte aanvragen.