fbpx

Duurzaam zwembad? Hier moet je op letten!

compasspools-image
Homepage Duurzaam zwembad? Hier moet je op letten!

Wil je graag een zwembad laten aanleggen, maar twijfel je nog omdat een zwembad niet zo duurzaam is? Lees dan snel dit blog. Er zijn namelijk genoeg manieren om jouw zwembad zo duurzaam mogelijk te maken! Bij Compass Pools snappen we dat je een zwembad niet alleen voor jouw plezier wilt, maar ook een die vriendelijk is voor het milieu. Wat maakt een zwembad eigenlijk duurzaam? En wat kan je hier zelf voor doen? We vertellen het je graag!

Welke factoren spelen mee in de duurzaamheid van een zwembad?

Er zijn verschillende aspecten die meespelen in hoe duurzaam een zwembad is. De belangrijkste punten waar je naar moet kijken bij het duurzaam aanleggen van een zwembad zijn de volgende;

  • de levensduur van het zwembad
  • de hoeveelheid water in het zwembad
  • de verwarming van het zwembad
  • de schoonmaak van het zwembad

Kies voor een zwembad dat lang mee gaat

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid bij zwembaden is de levensduur. Kies je een zwembad dat gemaakt is van goede kwaliteit en daardoor lang meegaat? Dan is dit beter voor het milieu. Door in één keer een goed, stevig en kwalitatief zwembad aan te leggen, produceer je dus minder afval. Bij Compass Pools streven we naar duurzaamheid door hoogwaardige materialen te gebruiken die lange tijd meegaan. Met meer dan drie decennia ervaring en meer dan 70.000 tevreden klanten wereldwijd, zijn onze zwembaden ontworpen om generaties lang mee te gaan. Is er toch iets aan de hand bij het geplaatste zwembad? Dan bieden wij jarenlang garantie. Op de waterdichtheid heb je een garantietermijn van de volledige levensduur van het zwembad. Daarnaast bieden wij 20 jaar garantie tegen osmose; ook wel bekend als water-infiltratie in de wanden van het zwembad en tenslotte heb je ook nog 10 jaar garantie op de kleurechtheid van het oppervlak onder het waterpeil. Zo zorgen we er samen voor dat jouw zwembad zo lang mogelijk meegaat.

Houd het waterpeil goed in de gaten

Wat ook meespeelt in hoe duurzaam een zwembad is, is het waterpeil. Door goed in de gaten te houden wat het waterpeil van je zwembad is, heb je bij een te hoog waterpeil geen last van onnodig waterverlies. Bij een te laag waterpeil, moet de filter of zwembadpomp extra hard werken. Door regelmatig de waterstand te controleren en aan te passen, kun je dus verspilling minimaliseren en efficiëntie maximaliseren.

Zwembadverwarming met een warmtepomp

Het verwarmen van een zwembad vraagt nogal wat energie. Dat is natuurlijk niet zo goed voor het milieu. Gelukkig zijn er manieren om dit proces duurzamer te maken. Het combineren van een warmtepomp met zonnepanelen kan bijvoorbeeld het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Ook door het gebruik van een zwembadafdekking kun je ervoor zorgen dat het zwembadwater langer warm blijft. Zo hoeft de pomp weer minder te verwarmen.

Duurzaam onderhoud aan je zwembad

Tenslotte kan het onderhoud van een zwembad ook een impact hebben op de duurzaamheid. Bij Compass Pools maken we gebruik van prefab zwembaden die bestaan uit één stuk. Hierdoor zijn er geen naden of randen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid chemicaliën die nodig zijn om het water schoon te houden, maar maakt ook het onderhoud eenvoudiger en milieuvriendelijker. Daarnaast voorzien wij onze zwembaden van een zelfreinigend systeem: het VANTAGE-systeem. Dit systeem maakt het zwembadwater op een efficiënte en effectieve manier schoon. Het draagt bij aan de duurzaamheid doordat je met het VANTAGE-systeem een stuk minder chemicaliën nodig hebt.

Een zwembad niet duurzaam? Compass Pools bewijst het tegendeel

Wat ons betreft zijn er genoeg manieren om jouw zwembad zo duurzaam mogelijk te maken. Enerzijds doen wij dit bij het aanleggen van het zwembad, anderzijds kun je zelf ook het een en ander doen. Geen zwembad in je tuin laten aanleggen omdat het niet duurzaam is, is dus echt geen reden meer. Nieuwsgierig geworden in wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!