fbpx

Duurzaam zwembad? Hier moet je op letten!

compasspools-image
Homepage Duurzaam zwembad? Hier moet je op letten!

Denk je dat een duurzaam zwembad niet bestaat? Dan bewijzen we je bij Compass Pools het tegendeel. Er zijn namelijk genoeg manieren om het zwembad in jouw tuin zo duurzaam mogelijk te maken. Benieuwd welke manieren dat zijn? Daar vertellen we je alles over.

Wat maakt een duurzaam zwembad?

Er zijn verschillende aspecten die meespelen in de duurzaamheid van een zwembad. De belangrijkste punten waar je naar moet kijken bij het aanleggen van een duurzaam zwembad in de tuin zijn:

  • De levensduur;
  • De hoeveelheid water;
  • De verwarming;
  • Het onderhoud.

Kies voor een zwembad dat lang meegaat

Een belangrijk aspect voor duurzaamheid is levensduur. Hoe langer iets meegaat, hoe duurzamer het is. Kies daarom voor een zwembad van goede kwaliteit. Door in één keer een goed, stevig en kwalitatief zwembad aan te laten leggen in de tuin, maak je een keuze die duurzaam is. Natuurlijk kies je dan ook het beste voor een zwembad dat geproduceerd is met duurzame materialen. Bij Compass Pools ben je verzekerd van een lange levensduur; wij durven niet voor niets te stellen dat onze zwembaden goed zijn voor generaties lang zwemplezier. Om dit te garanderen bieden wij lange garanties op verschillende onderdelen.

Houd het waterpeil goed in de gaten

Wat ook meespeelt in hoe duurzaam een zwembad is, is het waterpeil. Als je kunt voorkomen dat het waterpeil te hoog wordt, voorkom je dat er onnodig waterverlies optreedt. Daarnaast wil je ook niet dat het waterpeil te laag wordt omdat de filter of zwembadpomp dan harder moet werken en dus meer verbruikt. Door regelmatig de waterstand te controleren en waar nodig aan te passen, kun je verspilling minimaliseren en efficiëntie maximaliseren wat bijdraagt aan een duurzaam zwembad.

Duurzame zwembadverwarming

Het verwarmen van een zwembad vraagt veel energie, wat natuurlijk niet duurzaam is. Om dit proces duurzamer te maken zou je kunnen kiezen voor een combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp. Op deze manier kan het energieverbruik aanzienlijk verminderd worden. Daarnaast kun je kiezen voor een zwembadafdekking. Hierdoor blijft het zwembadwater langer warm en hoeft de verwarming minder vaak aan.

Zwembad verantwoord onderhouden

Ook het onderhoud van een zwembad heeft invloed op duurzaamheid. Het is dan ook belangrijk om gebruik te maken van verantwoorde onderhoudsproducten. Bij Compass Pools profiteer je er bovendien van dat onze zwembaden uit één stuk bestaan, waardoor er geen naden en randen zijn waar bacteriën in kunnen nestelen. Ook bieden we de mogelijkheid aan voor een zelfreinigend systeem; verantwoord ontworpen én functioneel. 

Interesse in een verantwoord zwembad? Neem contact op

Dacht jij dat een zwembad niet duurzaam was? Dan is je nu door Compass Pools het tegendeel bewezen. Een duurzaam zwembad in de tuin is zeker mogelijk. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.