fbpx

Dit is waarom je een zwembad best in de winter kunt plaatsen

compasspools-image
Homepage Dit is waarom je een zwembad best in de winter kunt plaatsen

Heb je ooit gehoord dat iemand een zwembad liet plaatsen in de winter? Het klinkt niet heel logisch. Toch is het najaar juist de beste periode om een zwembad te laten aanleggen. Hoe dat komt? Dat leggen we graag aan je uit in deze blog.

Neem een duik bij de allereerste zonnestralen

Leg je een zwembad aan in de winter? Dan is jouw tuin al summerproof voor de allereerste zonnestralen. In Nederland zijn de zonnige dagen beperkt. Daarom zou het zonde zijn als je de eerste mooie dagen al moet missen door de aanleg van je zwembad. Wanneer je het zwembad in het najaar laat plaatsen kan jij genieten vanaf het eerste moment.

Daarnaast zorgt de aanleg van een zwembad voor wat kleine schades aan je tuin. Laat jij jouw zwembad in de winter plaatsen? Dan heeft je tuin voldoende tijd om te herstellen. Zo ziet het geheel er in de zomer direct goed uit.

Een gunstiger grondwaterpeil

Bij het laten aanleggen van een zwembad moet constant rekening worden gehouden met het grondwater. Normaliter wordt de grond droog gezogen voordat het plaatsen kan beginnen. In het najaar hoeft dit natuurlijk minder lang te duren. Dit komt doordat het grondwaterpeil een stuk lager is. Dit biedt een groot voordeel voor jou. Je spaart namelijk al vanaf het begin extra kosten uit.

Een grondwaterpeil die laag is zorgt er overigens voor dat de werkzaamheden een stuk vlotter verlopen. Op die manier kan de aanleg van het zwembad een stuk sneller van start gaan en ben je er zeker van dat je tuin weer spik en span is zodra de eerste zonnestralen doorkomen.

Profiteer van een relatief korte wachttijd

Doordat de meeste mensen hun zwembad laten aanleggen in de zomer is de kans dat we in het najaar bij jou aan de slag kunnen een stuk groter. Je bent dan dus sneller aan de beurt. De planning van Compass Pools is in het najaar namelijk minder gevuld. Hier kun jij van profiteren door tijdig contact met ons op te nemen.