fbpx

De unieke samenstelling van onze zwembaden

compasspools-image
Homepage De unieke samenstelling van onze zwembaden

Wanneer je denkt aan een luxe zwembad, denk je waarschijnlijk aan een ontspannen duik op een warme zomerdag, omringd door vrienden en familie. Wat je wellicht niet meteen bedenkt, is de geavanceerde technologie en het vakmanschap dat schuilgaat achter de constructie van een zwembad dat jou die ervaring biedt. Bij Compass Pools onderscheiden we ons door een unieke samenstelling van onze zwembadkuipen, wat onze zwembaden niet alleen duurzaam en chemisch resistent maakt, maar ook geschikt voor zowel binnen- als buitenlocaties.

Glasvezelversterkte keramisch vinylester composiet-Lagen

Elk Compass Pool-zwembad wordt geproduceerd volgens het Australische patent ‘PN 1690’.  Onze zwembadkuipen bestaan uit zes specifieke lagen: glasvezelversterkte keramisch vinylester composiet-lagen. Deze lagen worden zorgvuldig gelamineerd om een chemisch resistente en duurzame kuip te creëren voor zowel binnen als buiten.

Maar wat maakt deze lagen zo bijzonder? Laten we de unieke samenstelling van een Compass Pool-zwembad in detail bekijken.

  1. Glasvezelversterkte vinylesterlaag: Deze laag biedt een uitstekende chemische weerstand en kan helpen bij het voorkomen van osmose, wat een veelvoorkomend probleem is bij zwembaden. Osmose is het proces waarbij water door een materiaal dringt en schade veroorzaakt, dus het gebruik van een laag die dit voorkomt is gunstig.
  2. Keramische tussenlaag: Een keramische laag draagt bij aan de sterkte en duurzaamheid van de zwembadkuip. Het kan ook helpen om de kleur van het zwembad helder en levendig te houden, zelfs na langdurig gebruik. Het is gebruikelijk om keramiek te gebruiken vanwege zijn duurzaamheid en esthetische voordelen.
  3. Glasvezelversterkte structuurlagen: Deze lagen zijn van cruciaal belang voor de stevigheid en stabiliteit van de kuip. Ze kunnen ook helpen bij het behoud van de krasbestendigheid van het zwembadoppervlak, waardoor het er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Het gebruik van glasvezelversterkte materialen is gangbaar in de zwembadindustrie vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

Innovatie: Integratie van Carbon Fiber

Vanaf 2013 verwerkt Compass Pools met behulp van een geavanceerde technologie ‘carbon fiber’ in de zwembaden. Dit materiaal is een koolstofvezel die extra versterking biedt aan de delen van het bad die het meest worden belast, zoals de bodem. De eigenschappen van carbon fiber zijn een grote treksterkte en een lage uitzettingscoëfficiënt. Exact hetzelfde versterkingsmateriaal wordt gebruikt in de luchtvaart, automotive en jachtindustrie; iets wat de sterkte van het materiaal bewijst.

Het proces: van fabriek tot tuin

Het productieproces van een Compass Pool begint in de fabriek, waar de basis wordt gelegd voor de kleurechtheid, chemische weerstand en krasbestendigheid van de kuip. Tijdens de eerste fase wordt elke laag zorgvuldig aangebracht en gelamineerd. Vervolgens wordt de harde ‘schil’ toegevoegd om de kuip volledig af te sluiten van de grond. Dit beschermt de structuur van het zwembad tegen externe factoren zoals vocht en bodemdruk.

Dankzij deze geavanceerde technologie kunnen Compass Pools watertemperaturen verdragen tot 40°C zonder enige schade. Dit is een opmerkelijk verschil met conventionele polyester-zwembaden, die vaak niet bestand zijn tegen watertemperaturen hoger dan 28°C à 30°C.

Veelzijdigheid van onze zwembaden

Een van de grootste voordelen van Compass Pools is onze veelzijdigheid. Door de unieke samenstelling zijn onze zwembaden geschikt voor zowel binnen- als buitenlocaties. Dit betekent dat je een Compass Pool kunt laten aanleggen in jouw tuin, maar ook binnenshuis, bijvoorbeeld in een wellnessruimte of serre. De mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat is altijd een hoogwaardig, luxe zwembad dat aan al jouw wensen voldoet.

Voordelen van onze unieke samenstelling

  • 100% osmose vrij: Onze zwembaden zijn volledig beschermd tegen osmose, wat betekent dat water niet door het materiaal kan dringen en schade kan veroorzaken.
  • 20% toename in sterkte: Door het gebruik van carbon fiber en andere hoogwaardige materialen, zijn onze zwembaden 20% sterker, zonder dat er een stalen frame nodig is.
  • Hogere zwembadstabiliteit: De unieke samenstelling zorgt voor een uiterst stabiele structuur, waardoor je zwembad jarenlang meegaat zonder problemen.

Conclusie

De unieke samenstelling van Compass Pools zwembaden maakt ze tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam, chemisch resistent en krasbestendig zwembad. Dankzij de glasvezelversterkte keramisch vinylester composiet-lagen en de zorgvuldige productiemethoden zijn deze zwembaden niet alleen geschikt voor elke tuin, maar ook voor binnenlocaties. Compass Pools biedt niet alleen een luxe zwemervaring, maar ook de gemoedsrust dat jouw zwembad jarenlang meegaat, ongeacht de omstandigheden.

Dus, of je nu droomt van een ontspannend buitenzwembad of een elegant binnenzwembad, Compass Pools biedt de perfecte combinatie van technologie, duurzaamheid en stijl.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Compass Pools voor jou kan betekenen.