fbpx

Chloorarm zwemmen, het kan!

compasspools-image
Homepage Chloorarm zwemmen, het kan!

Wat is het DAISY systeem?

DAISY staat voor Dryden Aqua Integrated System, Het is een doordachte samenwerking van diverse producten dat uniek is in samenstelling en eigenschappen. Het DAISY systeem is DE oplossing voor kristalhelder en gezond water, gezonde lucht en dat alles met een minimale chloorbehoefte en tegen een zo laag mogelijke operationele kosten.

Wat is AFM®?

AFM(Actief Filter Medium) is een revolutionair filtermateriaal gemaakt uit groen glas. Het is ontwikkeld en vervaardigd door Dryden Aqua.

Waarom AFM® nemen?

AFM overtreft de prestaties van kwarts- en glaszand doordat het ongeveer 30% meer organische stoffen filtert.

Wat maakt AFM® zo effectief?

Zuiver groen glas
Door de grondstof voor AFM® niet een zeer specieke glaskwaliteit hebben, AFM® wordt alleen van zuiver groen glas gemaakt.
Dit is het enige glas met de noodzakelijke chemische en fysische eigenschappen om de AFM® zelf steriliserend te maken.

Ideale hydraulische eigenschappen.
Het ruwe materiaal wordt gebroken in optimalen korrelgrootte en vorm. De juiste vorm van de korrels is van cruciaal belang voor de buitengewone hydrolische eigenschappen van het AFM®. Het activatieproces Het AFM® activatieproces creëert een mesoporeuzestructuur met een groot katalytisch oppervlak.

Normaal gebroken glas of zand heeft een oppervlak van ongeveer 3.000 m² per ton, maar geactiveerd AFM® heeft een oppervlak van 1.000.000 m² per ton, dit is een meer dan 300 maal groter oppervlak voor absorptie en katalytische reacties. Hydroxyl-groepen op het oppervlak geven AFM® een sterke negatieve lading (zeta-potentiaal) dat zware metalen en organische moleculen aantrekt. In de aanwezigheid van zuurstof of oxiderende middelen genereert het katalytische oppervlak vrije radicalen die vervuiling oxideert en het AFM®-oppervlak desinfecteert.

DAISY – Dryden Aque Integrated System

Het DAISY systeem is ontwikkeld met het doel gevaarlijke desinfectie bijproducten te elimineren.