fbpx

Techniek

Jetstream

compasspools-image
Homepage Technieken Jetstream
compasspools-image

Jetstream

Om jouw zwemplezier te vergroten bestaat de mogelijkheid om een jetstream, ook wel tegenstroom genoemd, te installeren in jouw Compass Pools zwembad. Met een jetstream wordt er een sterke stroming gecreëerd waar je tegenin kunt zwemmen. Deze jetstream is onderdeel van het inbouwzwembad. Het zwemmen met tegenstroom is vooral handig wanneer je over weinig ruimte beschikt maar toch uitgebreid wilt zwemmen. De zwemervaring is vooral afhankelijk van het soort jets en de capaciteit van de pompen.

Bij een jetstream stuwen de krachtige pompen het water door de jets waardoor je in tegenstroom kunt zwemmen. Het vermogen van de pomp van een jetstream bepaalt de sterkte van de tegenstroom. Geoefende zwemmers zullen voorkeur hebben voor een zwaardere pomp en recreatieve zwemmers kunnen al veel plezier beleven aan een lichtere. Het zwemmen met jets in tegenstroom is anders dan gewoon baantjes trekken. Door de stroming in het water ontstaat er turbulentie waardoor je meer corrigerende bewegingen moet maken om netjes in het midden van de stroming te blijven. Jetstream in een zwembad is geschikt voor iedereen aangezien de kracht van het water naar wens in te stellen is.

Wanneer is een jetstream in jouw zwembad zeker aantrekkelijk? Als je wilt trainen of aan je conditie wilt werken. Als je aan het herstellen bent van blessures of moet revalideren. Als je wilt ontspannen en genieten van het masserende effect van de jets.