Techniek

Jetstream

compasspools-image
Homepage Jetstream
compasspools-image

Jetstream

Om uw zwemplezier te vergroten bestaat de mogelijkheid om een jetstream, ook wel tegenstroom genoemd, te installeren in uw Compass Pools zwembad. Met een jetstream wordt er een sterke stroming gecreëerd waar u tegenin kunt zwemmen. Deze jetstream is onderdeel van het inbouwzwembad. Het zwemmen met tegenstroom is vooral handig wanneer u over weinig ruimte beschikt maar toch uitgebreid wilt zwemmen. De zwemervaring die u heeft is vooral afhankelijk van het soort jets en de capaciteit van de pompen.

Bij een jetstream stuwen de krachtige pompen het water door de jets waardoor u in tegenstroom kunt zwemmen. Het vermogen van de pomp van een jetstream bepaalt de sterkte van de tegenstroom. Geoefende zwemmers zullen voorkeur hebben voor een zwaardere pomp en recreatieve zwemmers kunnen al veel plezier beleven aan een lichtere. Het zwemmen met jets in tegenstroom is anders dan gewoon baantjes trekken. Door de stroming in het water ontstaat er turbulentie waardoor u meer corrigerende bewegingen moet maken om netjes in het midden van de stroming te blijven. Jetstream in een zwembad is geschikt voor iedereen aangezien de kracht van het water naar wens in te stellen is.

Wanneer is een jetstream in uw zwembad zeker aantrekkelijk? Als u wilt trainen of aan uw conditie wilt werken. Als u aan het herstellen bent van blessures of moet revalideren. Als u wilt ontspannen en genieten van het masserende effect van de jets.